Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 09:14

  Έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη μείωση του εμβολιαστικού ρυθμού - "Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού"

  5359189
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Οι… χαμηλές πτήσεις που καταγράφει η επιχείρηση "Ελευθερία", από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα, προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση. Με το πανδημικό κύμα να βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο και τον αγώνα δρόμου για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας στην κοινότητα να μη εξελίσσεται με του επιθυμητούς ρυθμούς, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή θωράκιση, οι έλεγχοι στους ανεμβολίαστους, προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα θετικοί φορείς του ιού, διογκώνονται, όσο συνεχίζονται τα μηνύματα πειθούς προς τους συμπολίτες μας.

  "Ξύνουνε τον πάτο του βαρελιού". Αυτή ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή ανώτερης κυβερνητικής πηγής, σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που επιβεβαίωσε ότι η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος…αλλάζει πίστα όσον αφορά στα αριθμητικά δεδομένα με εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό. Με την ευθεία αυτή παραδοχή, γίνεται εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει στην αιχμή της στρατηγικής της την αποτύπωση του στρατηγικού πλάνου για την πραγματοποίηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, η οποία θα αφορά όλους τους πολίτες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να τοποθετεί στο άμεσο του χρόνου τις σχετικές ανακοινώσεις.

  "Έχει ξεκαθαριστεί ότι πάμε πρώτα στους ανοσοκατεσταλμένους και, από εκεί και πέρα, με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις πάρα πολύ γρήγορα το επόμενο διάστημα", σημείωσε, από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Στη "μάχη" για την άνοδο των ρυθμών της "Ελευθερίας", κυρίως στις πιο νέες ηλικιακές ομάδες ρίχνονται οι παιδίατροι, σύμφωνα με την ανώτερη κυβερνητική πηγή στο ζήτημα του εμβολιαστικού προγράμματος οδηγός, μεταξύ άλλων, είναι το Ισραήλ (ήδη προχωρά σε τρίτη δόση από τις αρχές του μήνα) ενώ το θέμα του ανοίγματος της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχει φύγει από την αιχμή της ατζέντας, ωστόσο μπορεί να επανέλθει ανά πάσα ώρα και στιγμή. "Αυτή τη στιγμή όλη μας η προσοχή είναι στην εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν και έχουν εξαγγελθεί, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης και να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω επέλαση του κορονοϊού. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι μία επιλογή που είναι διαθέσιμη. Ανάλογα με την εξέλιξη του ρυθμού, των εμβολιασμών, αλλά και των μεγεθών που αξιολογούνται από τους ειδικούς, θα πάρουμε τις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει κάτι άμεσο σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας. Εκείνο που υπάρχει είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα όπως ισχύουν και, βεβαίως μέσα από τους ελέγχους, να δώσουμε και την έμφαση στην ανάγκη της εφαρμογής τους", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς αναμένεται να επανέλθει είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου, είτε στις αρχές Οκτωβρίου. Όταν, δηλαδή, στον ορίζοντα θα έχει φανεί το αποτύπωμα των νέων μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο, ενώ θα έχει ξεκαθαρίσει και η επίδραση της λειτουργίας των σχολείων στο τέταρτο επιδημικό κύμα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ