Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 09:12

  Ακόμα και τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Πολιτικής Προστασίας

  5359189
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ακόμα, μάλιστα, και την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο οι ανακοινώσεις για το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

  Μετά τον επεισοδιακό ανασχηματισμό της Τρίτης, που άφησε…ρωγμές στο αφήγημα της επανεκκίνησης και της φυγής προς τα εμπρός, ελέω της ανατροπής Αποστολάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να καταλήγουν στις αποφάσεις τους όσον αφορά στη στελέχωση της κορυφής, αν και, προς το παρόν, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Από τη μία πλευρά, για παράδειγμα, σενάρια θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο, που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει, όπως σχολιάζουν στελέχη, το βάρος του συγκεκριμένου πεδίου. Από την άλλη, έτερες πληροφορίες θέλουν ακόμα να υπάρχουν σκέψεις και έντονες συζητήσεις για το ποιος, τελικά, θα είναι αυτός που θα…τρέξει τις αρμοδιότητες, με τις εξελίξεις, πάντως, να τοποθετούνται στο άμεσο του χρονικού ορίζοντα.

  Σε κάθε περίπτωση και, παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, κανένα από τα ονόματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο δε φαίνεται να είναι αυτό που…τελικά θα κόψει το νήμα. Σταθερός άξονας των αποφάσεων του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει η συνέχιση της αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, με το βλέμμα σε ένα Φθινόπωρο και σε ένα χειμώνα προκλήσεων όσον αφορά στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία, σε συνδυασμό με το καταστροφικό πέρασμα των πύρινων μετώπων του Αυγούστου, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα…δύσκολο κοκτέιλ. Όπως έχουν σημειώσει στελέχη της κυβέρνησης, το πρόσωπο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής  Προστασίας αναμένεται ότι θα έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά και, ταυτόχρονα, η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που "δε θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή του να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομά του". Για το λόγο αυτό, μετά το αρνητικό επικοινωνιακό και πολιτικό πρόσημο της περίπτωσης Αποστολάκη, τα βήματα είναι προσεχτικά, πριν το σημείο-μηδέν των ανακοινώσεων.   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ