Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 09:28

  Ο ρόλος Τσίπρα στα κινήματα "αρνητών" της Πανδημίας, μέρος δεύτερον

  Ο ρόλος Τσίπρα στα κινήματα "αρνητών" της Πανδημίας, μέρος δεύτερον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Ήταν ζήτημα πολύ λίγου χρόνου τελικά για τον Αλέξη Τσίπρα από την ώρα που αποφάσισε να επιβάλει μέσω σύσσωμου σχεδόν του ΣΥΡΙΖΑ "σιωπητήριο" στον Παύλο Πολάκη για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, να απευθύνει με δήλωσή του προσωπική  έκκληση στους Πολίτες να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκες.

  Το έπραξε χθες, λίγες μέρες μετά το εντατικό σήμα που έστελναν μαζικά, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες παρεμβάσεις τους υπέρ της αδήριτης ανάγκης εμβολιασμού μπροστά και στο νέο εφιαλτικό σενάριο έξαρσης της πανδημίας από τη μετάλλαξη δέλτα. 

  Ενοχλήθηκαν ο ίδιος και το κόμμα τόσο πολύ από την μομφή περί υγειονομικού σαμποτάζ που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός και έσπευσαν να διασκεδάσουν υπόνοιες πως η αξιωματική αντιπολίτευση κλείνει το μάτι ( ελέω Πολάκη) στους αντιεμβολιαστές ; Οπωσδήποτε ναι αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. 

  Το θέμα άλλωστε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είχε τεθεί και στην τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ όταν παρά την πολιτική απομόνωση του Παύλου Πολάκη και των απόψεών του, βρέθηκε -κορυφαίο - στέλεχος (προσκείμενο στους προεδρικούς)  να διατυπώνει ενστάσεις για το κατά πόσο είναι ορθό και ωφέλιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ να "γυρίζει την πλάτη" σε ψηφοφόρους του ευρύτερου αντιεμβολιαστικού Κινήματος.

  Εκ του αποτελέσματος, δεν φάνηκε ( ευτυχώς) να συγκινούν ιδιαιτέρως τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι ανησυχίες του. 

  Οξύμωρο για ένα κόμμα εξουσίας που δυο χρόνια μετά βλέπει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να αγκομαχούν; Εν προκειμένω, οξύμωρο ήταν το γεγονός ότι πήρε τόσο χρόνο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να "απομονώσει" τις απόψεις του χανιώτη βουλευτή του.  Και τούτο γιατί δέκα μήνες πριν,   ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο είχε πάρει σαφή θέση κατά των διαφόρων κινημάτων των "αρνητών" αλλά τα είχε περιγράψει σαν ένα επικίνδυνο αντι-πολιτικό χυλό που εγκυμονεί κινδύνους και οδηγεί σε "τυφλές συγκρούσεις" από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προσδοκά τίποτα. 

  Ο επικίδυνος απολιτίκ ιδεολογικός χυλός

  Συγκεκριμένα, ήταν Σεπτέμβρης του 2020, λίγο πριν το "άνοιγμα" της νέας πολιτικής σεζόν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε  εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανήσυχος για τους αρνητές της Πανδημίας, όσους έχουν "βυθιστεί" σε σενάρια συνωμοσίας για τον κορονοϊό, τις μάσκες, τα εμβόλια, περιγράφοντάς επί της ουσίας, έναν απολιτίκ ιδεολογικό "χυλό", στον οποίο έστειλε "σήμα" ότι δεν πρόκειται να ποντάρει για να κερδοσκοπήσει πολιτικά.

  Αντιθέτως, διαμήνυσε ότι πρόκειται για μια αντι-πολιτική στάση και θέση "που κατά την άποψή μου δεν μπορεί κανείς να προσδοκά κάτι μέσα από αυτό". 

  Είπε επακριβώς δε πως: " Η αντί-πολιτική στάση, τα "κινήματα" του αγνωστικισμού που βλέπουμε απέναντι στην πανδημία, απέναντι στη νόσο, ότι δεν υπάρχει, ότι μας κοροϊδεύουν, όλα αυτά, είναι αντί-πολιτικά φαινόμενα αντιπολιτικής στάσης που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε τυφλές συγκρούσεις, που κανείς δεν πρέπει το θέλει, δεν πρέπει να το επιθυμεί". 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ