Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 14:32

  Άδειασμα Τσίπρα σε Πολάκη για εμβόλια: Μόνη άμυνα στον φονικό ιό - Πράξη κοινωνικής ευθύνης

  ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολη η ατζέντα Τσίπρα για 'συμμαχίες' και κεντροαριστερά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Μόνη άμυνα της ανθρωπότητας" και "πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης" χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον εμβολιασμό, απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε νωρίτερα, παίρνοντας έτσι ξεκάθαρη θέση υπέρ των εμβολιασμών , κόντρα στις απανωτές  παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη ο οποίος υποδαυλίζει την καχυποψία για τα εμβόλια , δηλώνοντας πρόσφατα συν τοις άλλοις,  πως θα εμβολιαστεί για covid19 από... Σεπτέμβριο. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ανέφερε χαρακτηριστικά για τα εμβόλια: " Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης".

  Συγκεκριμένα, για τα εμβόλια, ο κ. Τσίπρας είπε αναλυτικά: "Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν τελείωσε. Είναι υπαρκτός και σοβαρός ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις. Την ίδια ώρα, ο ρυθμός του εμβολιασμού – και άρα το πολυπόθητο τείχος ανοσίας – είναι πολύ αργός. Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Για αυτόν τον λόγο, ορθώς πρωτοστατήσαμε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο για την άρση της πατέντας των εμβολίων. Καμία κρίση δεν ξεπερνιέται χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά η υγειονομική". 

  Η ατζέντα του Πολιτικού Συμβουλίου έβριθε και τρεχουσών πολιτικών θεμάτων, ως είναι η επικειμενη πραγματοποίηση της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ( 2-4 Ιουλίου) αλλά και εν γένει αποτίμηση της συγκυρίας. 

  Θερμό πολιτικά καλοκαίρι

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, βάσει πάντα των ίδιων πηγών, διατύπωσε την εκτίμηση πως : " Σε αυτή τη νέα φάση ξεδιπλώνεται όλη η βαριά πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Εργασιακό με μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία και απολύσεις, ασφαλιστικό με ιδιωτικοποίηση της επικούρισης, πτωχευτικός χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας και συγχρόνως φραγμοί και κόφτες στην είσοδο μαθητών στα πανεπιστήμια. Υπό μία έννοια λοιπόν, ξεπαγώνει ο πολιτικός χρόνος και ανοίγει η πολιτική αντιπαράθεση. Τώρα και τον επόμενο χρόνο, με τα δεδομένα της ακολουθούμενης πολιτικής Μητσοτάκη, θα κριθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί της επόμενης κάλπης".

  Επ αυτού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε κατά την εισήγησή του πως: "Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης καταδεικνύουν τη συντριπτική αντίθεση της πλειοψηφίας με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως π.χ. στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ως εκ τούτου, ανοίγεται μία μεγάλη πρόκληση να αναδείξουμε την εναλλακτική πρόταση, την πρόταση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με στόχο τη στήριξη των δυνάμεων της εργασίας και την άμβλυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία". 

  Μεταξύ άλλων στην εισήγησή του, ανέφερε πως: 

  *Οι πληγές της κρίσης και του αποτυχημένου λοκντάουν ωστόσο, τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό, είναι παρούσες. Μεγαλύτερη πληγή είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων. Την ίδια ώρα, σήμερα μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες στοχοποιούνται από την κυβέρνηση σε συστηματική βάση. Οι νέοι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι. Οφείλουμε να εργαστούμε για να εκφράσουμε τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους". 

  *"Παρά το γεγονός ότι η πανδημία ανέστειλε τις δραστηριότητές μας, το κόμμα μας αξιοποίησε στο έπακρο την αναστολή του συνεδρίου μας για να προχωρήσουμε σε μία βαθύτερη προγραμματική επεξεργασία. Η προγραμματική συνδιάσκεψη είναι το επιστέγασμα αυτής της διαδικασίας. Και είναι μία ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, αποφασιστικότητας, μάχης για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης της Δεξιάς και νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

  Έχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι. Η παρουσία μας θα πρέπει να είναι διαρκής και συνεχής, σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, μέσα στην κοινωνία και δίπλα στους πολίτες που ασφυκτιούν".

  *Διαβάστε ακόμα

  -ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό Συμβούλιο με φόντο τους δυο κόσμους Πολάκη- Ξανθού

  -ΣΥΡΙΖΑ: Όσο ο κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνει την αντικοινωνική ατζέντα του τόσο θα επενδύει σε συντηρητικά αντανακλαστικά

  -ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει μπρος τα διπλωματικά ταξίδια ο Τσίπρας- Προετοιμασία και για συνδιάσκεψη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ