Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 13:32

  Κ. Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

  Μητσοτακης ΝΑΤΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ευκαιρία να επαναβεβαιωθεί η σημασία του ευρωατλαντικού δεσμού, που δοκιμάστηκε, όπως τόνισε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός.

  "Είναι ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωση μας στις κοινές αξίες και αρχές αλλά και την ενότητα της Συμμαχίας. Αντιμετωπίζουμε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της Συμμαχίας", σημείωσε, στη δήλωση που πραγματοποίησε, προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης.

  "Αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο, προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Απέναντι σε όλα αυτά η ατζέντα του ΝΑΤΟ 2020-2030 έρχεται να δώσει μία σειρά από εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είναι μία χώρα που μέχρι και τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε πάνω από 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μία χώρα που, καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία, έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις εξοπλιστικές της δυνατότητες, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία", επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

  Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης - Ράμα για Χάγη

  Οι διμερείς σχέσεις καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των κυρίων Μητσοτάκη και Ράμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

  Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η Ε.Ε. έχει θέσει προς την Αλβανία.

  Από την πλευρά του, ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023. 

   

  Διαβάστε ακόμα: 

  Κατ' ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Τι θα πει ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Τουρκίας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ