Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 18:57

  Σε προεκλογικό τέμπο η ομιλία Τσίπρα στους βουλευτές του- "Πυρά" σε Κυβέρνηση περί "καθεστώτος"

  Τσιπρας Βουλη 22.10.2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Επιβεβαιώνει και δια της ομιλίας του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας πως έχει θέσει το κόμμα του σε "εκλογικό συναγερμό" εξ ου και η εφ όλης της ύλης και οξεία επίθεση στην Κυβέρνηση που εξαπέλυσε στην πρωτη δια ζώσης συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας επανειλημμένως για προσπάθεια Μητσοτάκη να επιβάλει "καθεστώς". 

  Φρέσκο νέο εν είδει είδησης δεν επεφύλαξε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στους βουλευτές του μεν αλλά επικύρωσε την μέχρι τώρα στρατηγική του απέναντι στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά, ζητώντας και από τους 86 της κοινοβουλευτικής του ομάδας να βρεθούν "στην πρώτη γραμμή του αγώνα" απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. 

  Το νέο μότο που εισήγαγε είναι πως "στη χώρα επείγει να επιστρέψει η δικαιοσύνη" ενώ επανέλαβε τα περί "σύγκρουσης δυο κόσμων" σονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τον "κόσμο της κοινωνικής πλειοψηφίας: της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας, των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χθες". 

  Στο πλαίσιο αυτό, είπε μεταξύ άλλων για: 

  Κυβέρνηση

  Η κυβέρνηση επέλεξε να εργαλειοποιήσει τη πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, για να επιβάλλει ένα καθεστώς.

  Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές.

  Αν ελέγχεις σχεδόν τα πάντα στα Μέσα ενημέρωσης, η αντιπαράθεση στη Βουλή είναι ένα πρόβλημα. Όπως και τα σόσιαλ μιντια είναι ένα πρόβλημα.

  Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και δε θα επιτρέψουμε αυτό τα καλαμπούρι με τη Βουλή να συνεχιστεί. Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος. Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία.
  ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί ένα πρόγραμμα αναχρονιστικό και άδικο για την κοινωνική πλειοψηφία:

   - Ξηλώνει οποιαδήποτε μορφή δημόσιας παρέμβασης σε κρίσιμους τομείς:

  Δίνει το management των ΕΛΠΕ στον ιδιώτη μέτοχο χωρίς καν διαγωνισμό, τζάμπα, χωρίς τίμημα. 
  Ετοιμάζεται να πουλήσει Τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και τις υποδομές της ΔΕΠΑ σε ιδιώτες. Χαρίζει την πρώτη κατοικία των Ελλήνων σε funds.

  Επιμένει στα σχέδια για να παραδώσει κερδοφόρες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες. 

  Βάζει στο στόχαστρο τις επικουρικές συντάξεις για να παραδώσει τα αποθεματικά των συνταξιούχων επίσης σε ιδιώτες.

  Εξουθενώνει με το εργασιακό νομοσχέδιο το σύνολο των εργαζόμενων. Τους παραδίνει με τον πιο ανήθικο τρόπο στις ορέξεις της μεγάλης εργοδοσίας, καθώς καταργεί το οχτάωρο και θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, υπονομεύοντας τις έτσι κι αλλιώς αναιμικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και οδηγώντας σε συρρίκνωση των μισθών και σε εκτόξευση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας. 

  Σπρώχνει στον Καιάδα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζόμπι τις λένε σήμερα οι κύριοι της ΝΔ, που χτυπήθηκαν βαριά από την πανδημία και την καραντίνα. 


  Και φυσικά εξοντώνει συστηματικά το – χτυπημένο από μια πολυετή κρίση - κοινωνικό κράτος που έχει απομείνει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

  Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει ένα καθεστώς.
  Καθεστώς ασυδοσίας του πλούτου και εξουθένωσης της μεγάλης πλειοψηφίας.
  Και το επιχειρεί με μέσα που αντιστοιχούν στο σκοπό του.

  Με το δόγμα Νόμος και τάξη, που μετά την κορύφωση του των καιρό του lockdown, αποτελεί πλέον μια νέα κανονικότητα που απειλεί ανοιχτά συνταγματικές ελευθερίες και δημοκρατικά κεκτημένα. Με τη μονοφωνική προπαγάνδα που η χώρα για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση ζει. 

  Το κράτος έχει μετατραπεί σε μεγαλομέτοχο των μιντιακών ομίλων, με το κρατικό χρήμα της λίστας Πέτσα. 
  Με την θεσμοθετημένη ατιμωρησία και ασυλία όχι μόνο για τραπεζίτες και αυτουργούς της εκατόμβης της πανδημίας, αλλά και για τους επιτελικούς του που συμπεριφέρονται σαν πειρατές. 

  Εκεί όπου δυστυχώς με το ΚΙΝΑΛ να κρατάει το φανάρι στη Δεξιά, η κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρωση των θέσεων χωρίς την – ως είθισται – συναίνεση όλων των κομμάτων. Προφανώς, αποβλέποντας στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ενόψει του μεγάλου προαναγγελθέντος γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης.

  ΣΥΡΙΖΑ 

  Στη χώρα συγκρούονται δυο κόσμοι: Ο κόσμος της εργασίας και δημιουργίας και ο κόσμος της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας. 

   Ζούμε σε μια περίοδο που ακόμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, διακηρύττει το ιστορικό διαζύγιο με τα δόγματα του Ρίγκαν και της Θάτσερ, που έγιναν το εγχειρίδιο καταστροφής του σύγχρονου καπιταλισμού. 

  Γιατί ο κόσμος που υπερασπιζόμαστε εμείς, ο δικός μας κόσμος, είναι ο κόσμος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
  Είναι ο κόσμος της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, 
  Είναι ο κόσμος της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας.
  Είναι ο κόσμος των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Και ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χτες.
   
  Ο δικός μας κόσμος βρίσκεται στον αντίποδα του κόσμου που επιχειρεί να επιβάλει ως καθεστώς ο κος Μητσοτάκης. Και αυτός ο κόσμος διψάει για ένα πράγμα : Για δικαιοσύνη.
  Στη χώρα επείγει να επιστρέψει η Δικαιοσύνη. 

  Θα συνεχίσουμε την προγραμματική δουλειά. 
  Έχουμε επιλέξει να κάνουμε τους φορείς, τον επιστημονικό κόσμο, τα σωματεία, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη νέα γενιά, συμμέτοχους στη διαδικασία παραγωγής του προγράμματος μας.

  Γιατί η χώρα σήμερα χρειάζεται κάτι πολύ παραπάνω από ένα στενό κομματικό πρόγραμμα.

  Χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Αυτό απαιτεί συστράτευση, αγώνα και συνέπεια. Βουλευτές και μέλη του κόμματος, δημοκρατικοί πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα αυτού του τόπου έχουμε υποχρέωση αυτές τις ώρες να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

  Έχουμε χρέος να αντισταθούμε παντού, στη Βουλή, στους τόπους δουλειάς, εκεί που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης. Σας καλώ, λοιπόν, να βρεθούμε στη πρώτη γραμμή μέσα και έξω από τη Βουλή για φέρουμε την αλλαγή και την ελπίδα μια ώρα αρχύτερα στον τόπο μας.

  *Διαβάστε ακόμα

  -ΣΥΡΙΖΑ: Πρεμιέρα συνεδρίασης των "86" υπό Τσίπρα στη Βουλή, δια ζώσης

  -ΣΥΡΙΖΑ: Εξορμήσεις "εξωστρέφειας" Τσίπρα για παν (εκλογικό) ενδεχόμενο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ