Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 16:56

  Ο Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως την "ομάδα του καφέ" για εργασιακό και ...Τασούλα

  Ο Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως την "ομάδα του καφέ" για εργασιακό και ...Τασούλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.29

  Της Νίκης Ζορμπά

  Εκτάκτως συνεδρίασε η "ομάδα του καφέ" ( "Πολιτικό Κέντρο") την οποία συγκάλεσε ο Τσίπρας στην Κουμουνδούρου το μεσημέρι.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στα μέλη του άτυπου κομματικού δεκαπενταμελούς Οργάνου, έθεσε ως ζητήματα προτεραιότητας για το κόμμα η συζήτηση σχετικά με:

  Εργασιακό και Βουλή στο επίκεντρο

  1. Πώς θα κλιμακωθεί η κινητοποίηση  απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο  

  2. Τι πρωτοβουλίες θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στην "υπολειτουργία" της Βουλής. 

  3. Πλειστηριασμούς

  Η σύσκεψη υπό Τσίπρα δρομολόγησε και συνεδρίαση δια ζώσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα.

  Ίδιες πληροφορίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Α. Τσίπρας σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πίεση που ασκείται στην Κυβέρνηση "αποδίδει", αξιολογώντας ως "απομονωμένο" πολιτικά τον υπουργό Εργασίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι αποφεύγει δημόσια αντιπαραθέσεις και δίνει συνεντεύξεις μόνο σε ...προστατευμένο περιβάλλον. 

  Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό στρατηγική πρόκλησης "χαμού" αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για το εργασιακό , επιλέγοντας να βγει και "στο δρόμο" δια διαδηλώσεων.  

  Το έτερο μέτωπο, αυτό για το οποίο εγκαλεί από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Βουλής είναι η υπολειτουργία του κοινοβουλίου, με αιχμή αφενός τον τρόπο που ψηφίζουν οι βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες αφετέρου την αύξηση του αριθμού των βουλευτών που συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής. 

  Ζήτημα που έθεσε στην προ μιας εβδομάδας Διάσκεψη των Προέδρων και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σύμφωνα με επίσημη κομματική διαρροή είχε δηλώσει απευθυνόμενη στον κ. Τασούλα:  "Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει την Οικονομία, τα σχολεία και ετοιμάζεται να ανοίξει και τον τουρισμό. Τον Δεκέμβριο είχατε προγραμματίσει την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί περαιτέρω η Δημοκρατία, στο όνομα της πανδημίας. Όμως μετά τον καταχρηστικό και προνομιακό εμβολιασμό, κυβερνητικών στελεχών και άλλων παραγόντων της Ν.Δ. εγκαταλείψατε το σχέδιο, εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής". 

  Κεντρική εκτίμηση στην Κουμουνδούρου όπως φέρεται να την διατύπωσε και ο  Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στον σημερινό "καφέ", είναι ότι οι αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής υπαγορεύονται από την Κυβέρνηση στον κ. Τασούλα για λόγους εσωκομματικών ζητημάτων του κυβερνώντος κόμματος. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ