Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 10:30

  Νέα στήριξη της μεσαίας τάξης με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα

  Κυριάκος Μητσοτάκης για Παγκόσμια ΗμέραΥγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μία ημέρα μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τις νέες φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν το θετικό πρόσημο που θα έχουν αυτές στην πορεία της πραγματικής οικονομίας προς την ανάκαμψη αλλά και στην στήριξη της μεσαίας τάξης. 

  Οι χτεσινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν επιβεβαίωση της προεκλογικής δέσμευσης που είχε αναλάβει τον Απρίλιο του 2019 όταν μιλώντας στο Reuters είχε επισημάνει ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

  "Η μείωση της φορολογίας αποτελεί κεντρική πολιτική δέσμευση και προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Και σε αυτό το δρόμο, που είχε ξεκινήσει πριν από την πανδημία συνεχίζει. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ωφελούνται, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι μικρές", σημειώνουν στελέχη. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα μέτρα ελάφρυνσης γίνονται μόνιμα γεγονός που αποτυπώνει, όπως σχολιάζουν τη σταθερή πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη μετά την πανδημία εποχή. 

  "Οι πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, θα αυξήσουν σημαντικά τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων και θα αποτελέσουν θεμέλιο για την δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο", τονίζουν παράγοντες. 

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Πέντε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις - Μειώνονται προκαταβολή φόρου, συντελεστής, εισφορές

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ