Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Απρ-2021 14:54

  Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Το εργασιακό είναι γραμμάτιο στον ΣΕΒ

  Τσίπρας: Ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% του χρέους της πανδημίας, μέτρα υπέρ ΜμΕ, νέος πτωχευτικός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το επικείμενο νέο εργασιακό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. 

  "Το εργασιακό νομοσχέδιο  αποτελεί απαίτηση και γραμμάτιο του κ Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό.
  Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, αποφασίζει να ξεπληρώσει το γραμμάτιο παρά τη μεγάλη κοινωνική ένταση που γνωρίζει ότι δημιουργεί. Νομοθετεί κατ' εντολή του ΣΕΒ και αποφασίζει να κηρύξει το πόλεμο στις δυνάμεις της εργασίας. Καταργώντας το 8ωρο, συρρικνώνοντας το μισθό, καταργώντας κάθε έλεγχο της παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας" ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. 

  Ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο κ. Τσίπρας , στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως: "Ορθώς λοιπόν χαρακτηρίσαμε την αντιπαράθεσή μας σε ένα σχέδιο που διαλύει τον κόσμο της εργασίας ως τη μάχη των μαχών, δεδομένου ότι φανερώνει με ποιους είναι ποιος και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. 
  Η ΝΔ με τη σπουδή της σε αυτό το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η παράταξη που μάχεται για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας".

  Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

  Επιχειρώντας εξάλλου να "δέσει" αφηγηματικά τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει το κόμμα του με τη "μεσαία τάξη" και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως έχει αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το Κεφάλαιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε συμπληρωματικά πως:

  "Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη στη μεσαία τάξη, είναι φανερό πια πως η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία είναι απέναντι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση. Το σύνολο των δυνάμεων μας το επόμενο διάστημα θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργατικού και κοινωνικού κινήματος για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών".

  Βάσει των ίδιων πηγών πάντα, ο Α. Τσίπρας σημείωσε επ αυτών:  "Η πρόταση που παρουσιάσαμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρχει ένα στρατηγικό πλαίσιο συμμαχίας ανάμεσα στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας και της στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  Ακριβώς σε αυτό αναφέρεται και η πρόταση μας για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στους πληττόμενους κλάδους".   

  Καταληκτικά, είπε ότι "πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η μάχη ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις της ΝΔ δεν αποτελεί για εμάς μια μάχη οπισθοφυλακής. 
  Η εμπειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει άλλος δρόμος. Με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση του υποκατώτου και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με έναν ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό που σπάει τα άβατα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

  Και ας μη παραβλέπουμε ότι η μάχη για το ζήτημα της οργάνωσης της εργασίας αποτελεί κεντρική μάχη για το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Η ΝΔ γυρνάει τη χώρα σε πολιτικές που χρεοκόπησαν τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Σε πολιτικές που αποδείχθηκαν κοινωνικά άδικες και οικονομικά αναποτελεσματικές. 
  Η δική μας πρόταση είναι μια πρόταση που διευρύνει δικαιώματα και εξασφαλίζει γερά θεμέλια για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ακριβώς για αυτό αποτελεί πρόταση που κοιτάει στο μέλλον και όχι στο παρελθόν του εργασιακού μεσαίωνα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021