Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 16:39

  Για "αγοραίες εκφράσεις" στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Στ. Κοντονής - Τι απαντά στην Κουμουνδούρου

  Για "αγοραίες εκφράσεις" στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Στ. Κοντονής - Τι απαντά στην Κουμουνδούρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.52

  Για "αγοραίες εκφράσεις" και "κοπτοραπτική" τοποθετήσεών του κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρους Κοντονής, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για σημερινές δηλώσεις του, μετά την κατάθεσή του σε πταισματοδίκη για το ζήτημα της μετατροπής της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής τονίζει: "Κατά την προσφιλή του συνήθεια το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη κατάληξη της ομιλίας μου στη Βουλή, την οποία επιβεβαιώνω ως απολύτως ορθή και σήμερα,  αποσιωπώντας έτσι την πρόταση μου να μην ισχύσουν οι ψηφισθέντες κώδικες την 1.7.2019 αλλά τουλάχιστον η έναρξη να μετατεθεί την 1.9.2019 με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους,  "ώστε να γίνουν οι αναγκαίες  διορθώσεις". Αυτήν ακριβώς την ανάγκη των διορθώσεων που καταγράφεται και στο κλείσιμο της ομιλίας  μου, δεν μπορούσαν να απαλείψουν και συνδέεται με την πρότασή μου για μετάθεση του χρόνου ισχύος των κωδίκων.

  Κοπτοραπτική και μάλιστα κακής ποιότητας!

  Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ποιός εξυπηρέτησε οικονομικά συμφέροντα και ποιός αντιδρούσε σε "εξυπηρετήσεις". Καλό θα είναι να μελετήσουν την ανακοίνωση της GRECO, η οποία τοποθετείται για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Ίσως τότε καταλάβουν ότι η κοπτοραπτική στην οποία επιδίδονται και οι συκοφαντίες που μεταχειρίζονται δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

  Τέλος τις αγοραίες εκφράσεις που διαλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τις αφήνω στην κρίση των προοδευτικών πολιτών".

  ΣΥΡΙΖΑ: "Αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων", λέει "ανοησίες"

  "Καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων", ευχήθηκε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κοντονή, σε σχόλιο που εξέδωσε σχετικά με τοποθετήσεις του.

  "Αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του κ. Κοντονή", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, "παραθέτουμε αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων:

  "”Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα”".

  Διαβάστε ακόμη

  * Αρ. Πελώνη: Οι καταγγελίες Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ