Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 13:44

  Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-Κίνας στο επίκεντρο της συνάντησης Σακελλαροπούλου με τον ΥΠΕΘΑ της Κίνας

  Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-Κίνας στο επίκεντρο της συνάντησης Σακελλαροπούλου με τον ΥΠΕΘΑ της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wei Fenghe. Κατά τη μεταξύ τους συζήτηση επιβεβαιώθηκε η βαθιά φιλία που ενώνει τους δύο λαούς και ο αμοιβαίος θαυμασμός για τα σπουδαία επιτεύγματα των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας, που εκφράζεται και  με τη συμμετοχή τους στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

  Η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι η δυναμική των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας επιβεβαιώθηκε στο πιο υψηλό επίπεδο κατά την επίσκεψη του Προέδρου Xi Jinping στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2019. Τόνισε, επίσης, ότι φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας μας σε στρατηγική. 

  Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για το θερμό μήνυμα του Προέδρου της Κίνας με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

  Από την πλευρά του, ο κύριος Wei Fenghe δήλωσε ότι η σημερινή του επίσκεψη στην Αθήνα επισφραγίζει τις άριστες διμερείς σχέσεις και θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.     
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ