Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Μαρ-2021 09:43

  Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τα self test και επιμένει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών

  Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τα self test και επιμένει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Μύδροι" δίχως τέλος εκτοξεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση για την "πολεμική" κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία ειδικώς και το ΕΣΥ, γενικώς. 

  Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει απολύτως στοχοπροσηλωμένη στην κριτική της προς την Κυβέρνηση ότι πορεύεται έναν "χρόνο τώρα χωρίς σχέδιο", ακόμη και σε ό,τι αφορά την επιστράτευση των 200 ιδιωτών γιατρών, με την οποία πάντως, δεν διαφωνεί. 

  "Προφανώς και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν γιατί όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολέμου όλοι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και να προτάξουν τον όρκο στον Ιπποκράτη, την ανάγκη να σωθεί η ανθρώπινη ζωή", δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος τον Ερυθρό Σταυρό, από όπου έδωσε συμπυκνωμένο το στίγμα της κριτικής που ασκεί το κόμμα του στην κυβερνώσα παράταξη. 

  Προσλήψεις - Επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών

  Εν αρχή ην ... προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, στην ανάγκη των οποίων ομνύει διαρκώς και αδιαλείπτως ο κ. Τσίπρας, ως έπραξε και χθες κατά την επίσκεψή του στο αθηναϊκό νοσοκομείο. 

  Έπειτα, ακολουθεί το μετ' επιτάσεως αίτημα της Κουμουνδούρου για επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. Δεν  χάνει ευκαιρία εδώ και πολλούς μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλωστε, να επιμένει όχι μόνο στην επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αλλά να επιχειρεί απόλυτη σύνδεσή τους με την προάσπιση των "ιδιωτικών συμφερόντων", για την οποία μέμφεται την κυβέρνηση. 

  Ενδεικτική είναι η σχετική αποστροφή του κ. Τσίπρα στο ίδιο πλαίσιο δηλώσεών του χθες: "Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι άλλο πρέπει να γίνει προκειμένου η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια", διερωτήθηκε , δίδοντας ο ίδιος την απάντηση:

  "Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας και όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο, κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι αναγκάζοντας τη να βάλει πλάτη σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή". 

  Συνταγογράφηση και όχι self test

  Με πεντάλογο γιατί "όχι" στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν την διαφωνία τους με τα δωρεάν self test δια των φαρμακείων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

  Απολύτως αρνητικοί δεν εμφανίζονται βέβαια, συμπληρώνοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνον "επικουρικά". 

  Επ αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

  1.Τα rapid test για self testing έχουν σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία σε σχέση με τα μοριακά.
  2.Ακόμα και αν δημιουργηθεί πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων, κάτι που αρχικά απέρριπτε η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σε νέο μπάχαλο με την έγκαιρη και σωστή καταμέτρηση των κρουσμάτων ανά περιοχή.
  3.Οι πολίτες που θα κάνουν και θα βγαίνουν θετικοί, εν συνεχεία θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν και μοριακά test για επιβεβαίωση. Άρα δεν προκύπτει καμία ελάφρυνση για τον πολίτη.
  4.Θα κάνουν test μόνο όσοι ενδιαφέρονται, με αποτέλεσμα και πάλι να μη γίνονται οι απαραίτητοι στοχευμένοι έλεγχοι σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως μαζικοί εργασιακοί χώροι, ΜΜΜ, σχολεία, ομάδες υψηλής ευαλωτότητας και κοινωνικές δομές υψηλού κινδύνου.
  5.Τίθεται σοβαρότατο θέμα διαφάνειας στην προμήθειά τους και τη χορήγησή τους, με βάση τους χειρισμούς που έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση και το όργιο απευθείας αναθέσεων.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ