Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Φεβ-2021 12:36

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ενημέρωση για την Εθνική Ασφαλιστική

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ενημέρωση για την Εθνική Ασφαλιστική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας απέστειλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ζητώντας του συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ως πάγια θέση του τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, του Ελληνικού Δημοσίου, των συνεργατών και των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μιας και η διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο είναι επιβεβλημένη η άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων μερών για τα μέχρι σήμερα δεδομένα

  Ακολουθεί η Επιστολή:

  Προς:
  Πρόεδρο Εθνικής Τράπεζας: κ.  Κ. Μιχαηλίδη
  Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας: κ. Π. Μυλωνά
   
  Αξιότιμοι κύριοι,
   
  Καθώς η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, είναι επιβεβλημένη για λόγους διαφάνειας και δημοκρατίας η άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων μερών για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αφού η ΕΑ αποτελεί την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας με χιλιάδες εργαζόμενους, ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και εκατομμύρια ασφαλισμένους.
  Είναι δεδομένο ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί η διατήρηση και ανάπτυξη κάθε εταιρείας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, με γνώμονα  τη  διασφάλιση τόσο των συμφερόντων των εργαζόμενων, όσο και των εδραιωμένων συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, όταν αυτά υφίστανται άμεσα ή έμμεσα στην μετοχική τους σύνθεση. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρέπει να διασφαλιστούν επιπλέον τα συμφέροντα των συνεργατών και των ασφαλισμένων της.
  Επιπροσθέτως η συγκεκριμένη συναλλαγή δημιουργεί ερωτήματα και για ευρύτερα θέματα δημόσιου συμφέροντος, όπως της υγείας και περίθαλψης, ειδικά εν μέσω πανδημίας.
  Για τους παραπάνω λόγους επιθυμούμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωσή μας σχετικά με τις προθέσεις σας για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Με εκτίμηση

  Αλέκος Φλαμπουράρης
  Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
  Υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ