Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 09:17

  Στη "μάχη" τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Εικόνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στη…μάχη για την επιτάχυνση των εμβολιασμών της κοινότητας κατά της πανδημίας "ρίχνονται" σήμερα τα δύο μεγάλα κέντρα, που δημιουργήθηκαν στη μητροπολιτική περιφέρεια της Αττικής και τη Θεσσαλονίκη. Στόχος της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 1.700.000 εμβολιασμοί.

  Η επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανοσίας είναι το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται στον ορίζοντα, με τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της επιθεώρησης που πραγματοποίησε στο κέντρο "Προμηθέας" του Αμαρουσίου να στέλνει μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

  "Θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμα καχύποπτοι", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, τη στιγμή που τα νέα τηλεοπτικά σποτ για την επιχείρηση "Ελευθερία" έρχονται στην πρώτη γραμμή.

  Ο εμβολιαστικός σταθμός της Αθήνας στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί την ημέρα και 150.000 το μήνα.

  Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά. Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τετραγωνικών μέτρων και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Το εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης (48 εμβολιαστικά κέντρα) έχει δυναμικότητα 1.000 εμβολιασμών την ημέρα για το Φεβρουάριο.

  Σε πλήρη ανάπτυξη, η δυναμικότητα θα είναι 6.480 εμβολιασμοί την ημέρα και 160.000 το μήνα. Όσο οι ρυθμοί των δόσεων που θα φτάνουν στη χώρα μας θα ανεβαίνουν, στην Αθήνα θα δημιουργηθούν δύο ακόμα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα. 

  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο προγραμματισμός των εμβολίων θα εστιάσει και σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως αυτοί στον τουρισμό.

  "Τώρα οι προτεραιότητες -και θέλω να το τονίσω αυτό- είναι αμιγώς υγειονομικές. Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου, ό,τι μας λέει η Επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε, το βράδυ της Τετάρτης, στο "Σκάι".

  Η χώρα μας έως το τέλος Μαρτίου θα έχει λάβει από την Pfizer 1.415.000 δόσεις. Από την εταιρεία Moderna η συμφωνία περιλαμβάνει έως τα τέλη Μαρτίου 240.000 δόσεις, ενώ από την AstraZeneca μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένονται 410.000 δόσεις και επιπλέον 540.000 δόσεις το Μάρτιο. Συνολικά, για το πρώτο τρίμηνο ο προγραμματισμός περιλαμβάνει περίπου 2,6 εκατομμύρια δόσεις. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ