Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Φεβ-2021 13:01

  Αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησε ο Τσίπρας

  Τσιπρας Βουλη 22.10.2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.06

  Την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με ξαφνική του παρέμβαση στη Βουλή, επιχειρώντας να δώσει διευκρινίσεις και για τη χθεσινή του αναφορά ότι "δέχεται το ρίσκο" των κινητοποιήσεων. 

  Κατά τη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει για την ώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και να το φέρει "χωρίς να αλλάξει τίποτα" μετά την πανδημία, αλλιώς να αναλάβει την ευθύνη για τις "δικαιολογημένες αντιδράσεις" και διαμαρτυρίες. 

  Στο πλαίσιο αυτό, εγκάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για διαστρέβλωση της φράσης του "δέχομαι το ρίσκο" των κινητοποίησεων εν τω μέσω της πανδημίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που είπε κατά τη συνέντευξή του είναι πως αναγνωρίζει ότι υπάρχει ρίσκο, όχι πως το αναλαμβάνει. 

  Εξ ου και επιχείρησε να αντεπιτεθεί στην κυβέρνηση , δηλώνοντας πως εάν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο έως τη λήξη του επιδημιολογικού συναγερμού, τότε η ίδια είναι που "αναλαμβάνει το ρίσκο" της διασποράς του ιού από τις "δικαιολογημένες" κινητοποιήσεις.

  Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: "

  Φέρνετε το νομοσχέδιο, ενώ δεν έχει διεξαχθεί διεξοδικός διάλογος με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενώ η Βουλή λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς… Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και παρότι έχετε απέναντί σας τους πρυτάνεις, τους φοιτητές, ακόμη και τους αστυνομικούς ακόμη και σημαντικά στελέχη της παράταξής σας, όπως ο κ. Σουφλιάς που έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας και ο κ. Φορτσάκης… Και επιμένετε, ενώ παράλληλα έχετε απέναντί σας την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των μαθητών, που δεν μπορούν να εκφραστούν, που κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που θα έχει συνέπεια 24.000 λιγότερους εισακτέους και ενώ αλλάζετε το σύστημα εισαγωγής στα ιδρύματα εν μέσω πανδημικής χρονιάς. Όλα αυτά ενώ το μυαλό όλων και η σκέψη είναι στην πανδημία και πως θα γλιτώσουμε και πως δεν θα κολλήσουμε τον ιό".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ