Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Φεβ-2021 09:26

  Οι συμφωνίες στον απόηχο της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ

  Οι συμφωνίες στον απόηχο της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ένα ακόμα βήμα και, μάλιστα, ουσιαστικό, προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα αποτελέσει τη γέφυρα για το ασφαλές άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε χθες. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε στο τετ α τετ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Βενιαμίν Νετανιάχου, τα μέσα που θα διευκολύνουν τα ταξίδια, στη διάρκεια των θερινών μηνών, ενώ στο τετ α τετ των δύο ηγετών βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και οι εξελίξεις σχετικά με τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24.

  Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές, κάτι που έχουν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, για το σκοπό αυτό να υπάρξει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, με τον Ισραηλινό καθηγητή, Nadir Erber, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

  "Είμαι μεγάλος υπέρμαχος της ιδέας του πιστοποιητικού εμβολιασμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να διευκολύνουμε ταξιδιώτες που διαθέτουν αποδεικτικό εμβολιασμού. Αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε με το Ισραήλ, καθότι είναι η χώρα που έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα στην κατεύθυνση του εμβολιασμού της πλειονότητας του πληθυσμού", τόνισε, στις δηλώσεις το"υ, ο κ. Μητσοτάκης. Έχω ταχθεί υπέρ ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Αλλά, ταυτόχρονα, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα δεχόμαστε, με εύκολο τρόπο, ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τρίτες χώρες. Αυτό ακριβώς είναι το project πάνω στο οποίο εργαζόμαστε με το Ισραήλ. Και εκτιμώ ότι το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα που θα μπορεί να προσφέρει τέτοια βεβαίωση για ταξίδια προς την Ελλάδα, καθότι έχετε καταφέρει να εμβολιάσετε ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σας και κινείστε με γρήγορο ρυθμό", επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 η Ελλάδα φιλοξένησε περίπου 715.000 Ισραηλινούς επισκέπτες, αριθμός που αναδεικνύει το Ισραήλ στην 9η χώρα σε αφίξεις τουριστών.

  "Συζητήσαμε μόλις μία ρύθμιση για "πράσινο διαβατήριο” με την οποία οι Ισραηλινοί, όταν άρουμε τους περιορισμούς στις πτήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην Ελλάδα δίχως οποιονδήποτε περιορισμό", ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Νετανιάχου, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, υπεγράφη συμφωνία πενταετούς διάρκειας, που θα ανανεώνεται αυτομάτως και με την οποία προωθείται η συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Τουρισμού Ελλάδας και Ισραήλ, όπως και η ανταλλαγή πληροφοριών για την προώθηση και τη διαφήμιση. Παράλληλα:

  -Ενθαρρύνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ ταξιδιωτικών γραφείων και άλλων φορέων του τουρισμού, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα τουριστικά στατιστικά στοιχεία, την τουριστική πολιτική και νομοθεσία, την έρευνα και τις εξελίξεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

  -Δημιουργούνται προϋποθέσεις άμεσης συνεργασίας για τις ειδικές μορφές τουρισμού και για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τουριστικές επενδύσεις, τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα προγράμματα κινήτρων στις δύο χώρες.

  Με τη συμφωνία προβλέπεται η συντονισμένη συμμετοχή των Εθνικών Τουριστικών Αρχών Ελλάδας και Ισραήλ σε εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού. Επιπλέον, προωθείται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον κλάδο του τουρισμού, η ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικής εμπειρίας στον τομέα της τουριστικής καινοτομίας και ψηφιοποίησης προς όφελος των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ ενδυναμώνεται η συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικής εμπειρίας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης-επαγγελματικής κατάρτισης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ