Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 21:12

  Τσίπρας για νομοσχέδιο Παιδείας: "Όχι πρόκληση στην πρόκληση"

  Τσίπρας για νομοσχέδιο Παιδείας: "Όχι πρόκληση στην πρόκληση"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Αναγνωρίζει μεν ότι υπάρχει ζήτημα βίας και παραβατικότητας στα ΑΕΙ αλλά επαναλαμβάνει ότι δεν είναι λύση η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας με ένστολους ειδικούς φρουρούς, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 

  Ο κ. Τσίπρας αφού διατράνωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε ότι η "απάντηση δεν μπορεί να είναι πρόκληση στην πρόκληση" αλλά παράθεση επιχειρημάτων. 

  Σύμφωνα με τον ίδιο εξάλλου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει "ακραία συντηρητικές έως αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις με έντονο ιδεολογικό πρόσημο" που στόχο έχουν τον "αποπροσανατολισμό" από τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης η οποία, κατά τον ίδιο πάντα, είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτών 13: "Η ηγεσία του παιδείας ενδιαφέρεται να μεγαλώσει την πελατεία των κολεγιαρχών" είπε μιλώντας για διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στις "λαϊκές- μεσαίες οικογένειες και τις ελίτ". 

  Εξ ου και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, μιλώντας για επίθεση που δέχεται η   δημόσια παιδεία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, καλώντας σε "παλλαϊκό Κίνημα" για την υπεράσπισή τους. Παρότρυνση πάντως που έχει περισσότερο χαρακτήρα καλέσματος προς την αντιπολίτευση για μέτωπο απέναντι στην Κυβέρνηση για το εν λόγω νομοσχέδιο παρά για πρόσκληση σε "ξεσηκωμό"  και επιστροφή στο πεζοδρόμιο, εν τω μέσω πανδημίας

  Στο ίδιο πλαίσιο είπε για:

  ΑΕΙ - εισακτέους

  *Το 2021 οι εισακτέοι στα δημόσια πανεπιστήμια 8α ναι 25.000 λιγότεροι από όσοι την προηγούμενη χρονιά. Ποιοι θα μείνουν εκτός; αυτοί που τους λέει η κυβέρνηση πως αν θέλετε να σπουδάσετε να βρείτε χρήματα για να πάτε σε αμφιβόλου ποιότητας κολέγιο. Σε αυτά δε θα υπάρχει κανένα κριτήριο, παρά μόνο η συνεπής πληρωμή των διδάκτρων.  Απαράδεκτη μεθόδευση κατά  των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

  *Η συκοφάντηση του δημόσιου πανεπιστημίου ως χώρων εγκληματικών δράσεων. η επικοινωνιακή εργαλειοποίηση ενός υπαρκτού  προβλήματος, της ασφάλειας και της παραβατικότητας, γίνεται για να χαϊδέψει τα αυτιά συντηρητικού ακροατηρίου και να αποπροσανατολίσει από το βασικό επιδιωκόμενο  : την εξυπηρέτηση κολεγίων και διεύρυνση ανισοτήτων. 

  Πανεπιστημιακή Αστυνομία

  * η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας με ένστολους ειδικούς φρουρούς που θα υπάγονται απευθείας στο ΠΡΟΠΟ  είναι ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής.  τα υπαρκτά κρούσματα βίας δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν με ένοπλους, ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς. 

  * προτεραιότητα  για εμάς έχει η ασφάλεια καθηγητών και φοιτητών.  είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν οι πόροι για φύλαξη των ιδρυμάτων σε 24ωρη βάση.  

  * δεν μου είναι κατανοητό πώς οι πράξεις παραβατικότητας δεν πατάσσονται αφού δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία όπως μέχρι πρότινος ότι δήθεν το άσυλο εμπόδιζε

  * έχουμε μια κυβέρνηση που έχοντας αποτύχει στα μεγάλα που διαχειρίζεται ετοιμάζεται να αφήσει το καταστροφικό της αποτύπωμα στην παιδεία αλλά πρέπει να υπάρχει ένας φραγμός

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ