Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 14:14

  Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδος - Τουρκίας - Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος

  Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδος - Τουρκίας - Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:00

  Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδος και Τουρκίας στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών των δύο χωρών. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 11:00 και διήρκεσαν 3,5 ώρες.

  Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε όπως ο επόμενος γύρος λάβει χώρα στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. 

  Η ελληνική αποστολή, της οποίας ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης που ασχολείται με το θέμα από το 2010, μοιράστηκε το τραπέζι του διαλόγου με την τουρκική που έχει επικεφαλής τον Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργό Εξωτερικών της γείτονος, τον Τσαγατάι Ερτσιγές (Δ/ντής αεροναυτιλιακών του τουρκικού ΥΠΕΞ), ο οποίος κατά καιρούς είχε χρησιμοποιήσει ακραία ρητορική, ενώ στις σημερινές διερευνητικές συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

  Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί σε ξενοδοχείο όμως τελικά μεταφέρθηκε στο γραφείο της τουρκικής προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ, που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί για σημαντικές συναντήσεις, σε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί ως αναβάθμιση της όλης διαδικασίας εκ μέρους της Άγκυρας, καθώς θέλει να υποδηλώσει επιθυμία για σωστές διαπραγματεύσεις, συνεργασία και πρόθεση για εξεύρεση λύσεων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου skai.gr, σε λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκδώσει ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των διερευνητικών, ενώ προσθέτει ότι στη συνέχεια θα υπάρξουν κι άλλες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

  Εν τω μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών. 

  Διαβάστε ακόμη:

  * Το διακύβευμα του 61ου γύρου των διερευνητικών

  * Ελλάδα και Τουρκία στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών, με χαμηλές προσδοκίες

  * Παρών και ο Ιμπραχίμ Καλίν στις διερευνητικές Τουρκίας - Ελλάδας

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ