Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Δεκ-2020 11:53

  Χ. Θεοχάρης: Πάνω από 4 δισ. τελικώς τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος - Δεν είχε τεθεί ποσοτικός στόχος

  Χ. Θεοχάρης: Πάνω από 4 δισ. τελικώς τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος - Δεν είχε τεθεί ποσοτικός στόχος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την επισήμανση ότι "προφανώς κανείς δεν είναι ευχαριστημένος", ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στα έσοδα από τον τουρισμό το καλοκαίρι του κορονοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας τελικά ξεπεράστηκαν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. "Παρ' όλο που δεν είχαμε, καθόλου ποσοτικούς στόχους, φαίνεται ότι ξεπερνάμε και τα 4 δισεκατομμύρια σε έσοδα. Προφανώς, κανένας δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά μέσα σε αυτήν τη χρονιά της πανδημίας, της δυσκολίας, δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτα", τόνισε ο υπουργός Τουρισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Ο ίδιος σημείωσε πως έτσι καταρρέει και το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εσόδων μόνο 3 δισεκατομμυρίων στον τουρισμό, "αφήγημα το οποίο ακούσαμε επανειλημμένα. Κι επαναλαμβάνω, κανείς μας δεν περίμενε τίποτα και σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά για την ακρίβεια η αξιωματική αντιπολίτευση περίμενε πολύ λιγότερα.  Ήδη 33% παραπάνω από ό,τι περίμενε η αξιωματική αντιπολίτευση, το πετύχαμε".

  Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε  στην ουσιαστική στήριξη στον κλάδο του τουρισμού με την τροπολογία και  στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους",  που επεκτάθηκε και στο 2021, έτσι ώστε εκτός από τα ξενοδοχεία απομόνωσης, να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία φέτος, με στόχους κατ’ αρχήν ποιοτικούς. "Θυμίζω το άνοιγμα με ασφάλεια και την ενίσχυση του brand της χώρας, στόχους που επιτεύχθηκαν πλήρως", σημείωσε.

  "Για να πετύχουμε αυτά, έπρεπε μια σειρά από ξενοδοχεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις", τόνισε. "Έτσι και για τα ξενοδοχεία απομόνωσης είχαμε προβλέψει ότι οι πληρωμές τους θα είναι ασυμψήφιστες και δεν θα συμψηφίζονται με υποχρεώσεις που δεν είναι ρυθμισμένες και δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Το ίδιο κάνουμε τώρα και για τα ξενοδοχεία, τα οποία στήριξαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν έπρεπε να κλείσουμε όλη την αγορά, για τις έκτακτες ειδικές ανάγκες για να μπορέσει να λειτουργήσει η χώρα, είτε αυτές ήταν των σωμάτων ασφαλείας, είτε για ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων  που ήταν υποχρεωμένοι να είναι εκτός της κατοικίας τους.

  Κρατήσαμε κάποια ξενοδοχεία ανοικτά και αυτά πληρώνονται με αυτήν εδώ την τροπολογία. Και αυτές οι πληρωμές είναι ασυμψήφιστες, κι έτσι η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη στήριξη του κλάδου του τουρισμού συνολικά", κατέληξε.

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ