Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Δεκ-2020 16:43

  Ο Βαρουφάκης ζήτησε...  εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια

  Ο Βαρουφάκης ζήτησε...  εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να συγκληθεί εξεταστική επιτροπή για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο το 2010 ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξαιρώντας από την "έρευνα" που ζήτησε τη μετά το 2010 εποχή και κυρίως το οδυνηρό εξάμηνο του 2015 όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών, της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επικεφαλής του Μερα25 είπε πως όσο δεν ανοίγει ο φάκελος αυτός, "η διχόνοια θα εργαλειοποιείται φέρνοντας νέα λάθη που θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της κοινωνίας μας" είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ανακοινώνοντας - στο πλαίσιο της ομιλίας του επί του κρατικού προϋπολογισμού - την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια και τις πράξεις, από τη μεταπολίτευση και πέρα, που οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2010. 

  Διευκρίνισε δε πως  "δεν μας ενδιαφέρει η στοχοποίηση κανενός. Στόχος της επιτροπής, που προτείνουμε είναι η καταγραφή, πάνω στη βάση επιστημονικά ελεγμένων στοιχείων, όλων των απόψεων για τα αίτια και τις πράξεις που οδήγησαν τη χώρα και το λαό, στη χρεοκοπία των τραπεζών, του ιδιωτικού τομέα, μεγάλο μέρος των νοικοκυριών, στα μνημόνια".

  Σημειώνεται ότι το αίτημα για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής απαιτεί τις υπογραφές 10 βουλευτών, ενώ για τη συζήτηση του αιτήματος στην Ολομέλεια απαιτούνται 50 υπογραφές. Πέραν των εννέα βουλευτών του ΜέΡΑ25 που συνυπογράφουν το αίτημα, ήδη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα συνυπογράψει το αίτημα.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ