Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Δεκ-2020 13:44

  Μ. Χρυσοχοΐδης: Εσείς που καταγγέλλετε, τι κάνατε ως κυβέρνηση για την αστυνομική βία;

  Μ. Χρυσοχοΐδης: Εσείς που καταγγέλλετε, τι κάνατε ως κυβέρνηση για την αστυνομική βία;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Έξαρση αστυνομικής βίας δεν προκύπτει από πουθενά. Από πουθενά" τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Αυθαίρετη αστυνομική βία αν υπάρχει, στο βαθμό που υπάρχει, δεν θα φύγει άμα την ξορκίζουμε και την  καταγγέλλουμε. Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι το καταγγελτήριο της γωνίας. Αλήθεια, εσείς ποιες πολιτικές εφαρμόσατε για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας; 400 περιστατικά έχει ο Συνήγορος του Πολίτη της προηγούμενης κυβέρνησης".

  Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", ο υπουργός επισήμανε ότι τα επεισόδια και οι καταγγελίες για "έξαρση" της αστυνομικής βίας προέρχονται από μικρές ομάδες, που συνδέονται με πολιτικές ομάδες εκτός Βουλής. "Οι βίαιες ομάδες είναι τόσο μικρές που μόνο αν φωνάξουν τόσο πολύ θα μπορέσουν να ακουστούν. Εσείς γιατί περιορίζεται τον λόγο σας στην αναπαραγωγή καταγγελιών; Έτσι συμβάλλετε στην λύση του προβλήματος; Ποιες πολιτικές περιορισμού της αυθαιρεσίες προτείνετε; Ως κυβέρνηση αλλάξατε  το επιχειρησιακό δόγμα σε ήπια αστυνόμευση; Συνεργαστήκατε με τους Δήμους; Ενισχύσατε την εκπαίδευση των αστυνομικών;  Φτιάξατε νέες δομές ήπιας αστυνόμευσης; Βοηθήσατε τους αστυνομικούς με ψυχολογική στήριξη για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις; Εμείς τα κάναμε όλα αυτά σε 18 μήνες, γιατί δεν βρήκαμε τίποτα από εσάς" τόνισε απευθυνόμενος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Την ίδια στιγμή ο κ. Χρυσοχοΐδης πέταξε το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα μεμονωμένα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου λέγοντας "δυστυχώς η επέτειος είναι μαύρη γιατί είναι η δολοφονία ενός μικρού παιδιού. Ο βασικός όγκος των επεισοδίων είναι από ανεξέλεγκτες μονάδες αντικρατισμού. Πείτε μου όμως εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε; Θα διακινδυνεύατε συγκρούσεις εν μέσω πανδημίας; Δεν το νομίζω, δεν το φαντάζομαι, και το απεύχομαι. Εσείς οι ίδιοι απαγορεύσατε διαδηλώσεις όταν επισκέφτηκαν την ΄χώρα ξένοι ηγέτες. Οι ίδιοι ακτιβιστές θα διαδήλωναν και τότε. Μήπως θεωρείτε την πανδημία πρόσχημα για περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων; Αν ναι πείτε το εδώ στην Βουλή".

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ