Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Νοε-2020 08:17

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι άξονες του "σχεδίου αντι-Πισσαρίδη" - Φουλ στήριξη σε Δημόσιο τομέα

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι άξονες του "σχεδίου αντι-Πισσαρίδη" - Φουλ στήριξη σε Δημόσιο τομέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Φωτιά” έχουν πάρει τα excels στον ΣΥΡΙΖΑ για την οριστικοποίηση του σχεδίου "αντι-Πισσαρίδη” που ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Κουμουνδούρου στα μέσα του επόμενου μήνα.

  Το σχέδιο

  Αχτσιόγλου, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χαρίτσης, είναι στην ομάδα που "τρέχει” την αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης ( περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά) , το οποίο θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα στον δρόμο για την κατάρτιση του συνολικού νέου προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( της ομάδας Σταθάκη).

  Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κ”, το σχέδιο "Αντι-Πισσαρίδη”, βρίσκεται στην τελική ευθεία της επεξεργασίας του , με τους βασικούς άξονες να είναι:

  1. Υγεία

  2. Παιδεία

  3. Μεταφορές

  4. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις- Εργασία

  5. Πολιτισμός

  6. Πράσινη μετάβαση.

  Πληροφορίες του "Κ” από στέλεχος που συμμετέχει στην επεξεργασία του εν λόγω σχεδίου, αναφέρουν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του σχεδίου -αντι- Πισσαρίδη, θα αναφέρουν συγκεκριμένες δράσεις και αξιοποίηση πόρων ανά τομέα , με κύριο στόχο να αναδειχθεί η εντελώς διαφορετική πολιτική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προβλέπει εν συνόλω, στήριξη και επένδυση , στον Δημόσιο τομέα.

  Η πρόγευση, σε ό,τι αφορά το σκέλος της Υγείας τουλάχιστον, δόθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα , την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, μιλώντας για τη συγκρότηση νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πρόβλεψη δαπανών στο 7% του ΑΕΠ, 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και "γενναία”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αύξηση μισθών.

  Δημόσιος τομέας

  Η Κουμουνδούρου έχει a priori απορρίψει τον πυρήνα του σχεδίου Πισσαρίδη που παρουσίασε η κυβέρνηση, ως "νεοφιλελεύθερης” αντίληψης και πολιτικών, με αιχμή την πρόθεση που της καταλογίζει για "αναδιάρθρωση” της επιχειρηματικότητας με πλήρη απορρύθμιση της εργασίας. Η επιχείρηση αποδόμησης των "ιδιωτικοποιήσεων” με κύρια αντιπρόταση την ενίσχυση δημόσιων υποδομών, θα βρίσκεται στην "καρδιά” της αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

  Είναι ενδεικτική η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη , εκ των μελών που "τρέχουν” το σχέδιο αντι-Πισσαρίδη: "Η φιλοσοφία της έκθεσης Πισσαρίδη είναι περισσότερη ευελιξία σε εργασία και μισθούς, ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης, μείωση εισφορών και μείωση φορολογίας. Προσθέτει όμως κι ένα τέταρτο: ό,τι έχει απομείνει υπό δημόσιο έλεγχο, να ιδιωτικοποιηθεί” δήλωσε ο πρώην υπουργός , καταλήγοντας πως το μοντέλο αυτό δεν δούλεψε και δεν δουλεύει γιατί είναι εκτός εποχής. Γιατί παραβλέπει έναν σημαντικό παράγοντα, τον παράγοντα ‘ανισότητες Δηλαδή αυτό το μοντέλο παράγει ανισότητες σε τέτοια έκταση που αποδυναμώνουν την ίδια την οικονομική ανάπτυξη.


  Το σχέδιο αντι-Πισσαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εν πολλοίς θα προβλέπει  ισχυρή επένδυση σε δημόσιες υποδομές, κατά πληροφορίες, έχει επεξεργαστεί και ενθυλακώσει εν πολλοίς, αντίστοιχα παραδείγματα προτάσεων, από την Ισπανία και την Γαλλία, που βρίσκονται στον αντίποδα της ίδιωτικοποίησης” μεγάλου μέρους των δημόσιων παροχών.

  *Διαβάστε περισσότερα στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ που κυκλοφορεί

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ