Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 09:33

  Δημοσκοπήσεις: Ένας "ελέφαντας" στο δωμάτιο του ΣΥΡΙΖΑ

  Δημοσκοπήσεις: Ένας "ελέφαντας" στο δωμάτιο του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Με "μεγεθυντικό φακό" έχουν εξοπλιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ ,  για τα "ψιλά" γράμματα των δημοσκοπήσεων , κοινώς τα "ποιοτικά" στοιχεία που δημοσιοποιούνται, αφού η πρόθεση ψήφου, η αποδοχή της Κυβέρνησης και το ποσοστό Τσίπρα και κόμματος, δεν επιτρέπουν στην Κουμουνδούρου, να ίπταται από χαρά. 

  Φθορά

  Οι θηριώδεις διαφορές με τη Ν.Δ ( γύρω στις 17 μονάδες είναι και στις δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες) αλλά και η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπαγορεύουν στην ηγεσία την ανάγκη να στραφεί στα στοιχεία και τις ενδείξεις εκείνες που προοιωνίζονται έστω και βαθμηδόν, κάποτε, στο μέλλον, "μπελάδες" για την Κυβέρνηση, ήτοι να εισπράξει φθορά ( και) από την διαχείριση της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. 

  Όσο κι αν τα επιτελεία των κομμάτων συχνά, δεν αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει μια ωραία και κυρίως βολική, για τα ίδια, ιστορία, πάει καιρός που τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι διαπιστώνουν ότι ο χρόνος του μέλιτος των Πολιτών με την Κυβέρνηση, έχει περάσει , όπερ έχει αρχίσει δειλά να καταγράφεται και δημοσκοπικά, αφενός το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέχει πολύ από το να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την όποια κυβερνητική φθορά αφετέρου τα ποσοστά του υπολείπονται σημαντικά από το σχεδόν 32% που έλαβε στις τελευταίες κάλπες. Βρίσκεται ήδη περί τις 9-10 μονάδες πίσω από την εκλογική επίδοση του 2019. 

  Έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο από τον πρότερο εαυτό τους ( εκείνον που σκιαμαχούσε προεκλογικά με τις δημοσκοπήσεις και έβλεπε παντού "στημένα" νούμερα με αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές να προσπαθούν μάταια να εξηγήσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πώς "έφαγε" δέκα μονάδες στο κεφάλι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα - έχοντας και δικές τους μετρήσεις οι οποίες δεν διαφέρουν σημαντικά από όσες δημοσιοποιούνται για λογαριασμό ΜΜΕ, αναλύουν διεξοδικά τα ευρήματα και κυρίως, τα ποιοτικά τους στοιχεία. 

  Τούτων δοθέντων, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας , σύμφωνα με πληροφορίες, που διαβλέπουν με ικανοποίηση την πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά επιμέρους διαχείριση της πανδημίας, ειδικά στην Οικονομία και εκτιμούν ότι το  επόμενο διάστημα, θα αποτυπωθεί πιο ηχηρά και στους δημοσκοπικούς αριθμούς. 

  Το γεγονός δε πως όσοι δυσαρεστημένοι δεν "περνούν" το ποτάμι για να φτάσουν στην κοίτη της Κουμουνδούρου, το αποδίδουν -μερικώς- σε "στάση αναμονής" των ψηφοφόρων και σε "μούδιασμα" να αλλάξουν τόσο σύντομα, πλευρά. 

  Δίλημμα

  Παραλλήλως πάντως, ουκ ολίγοι βρίσκονται σε στρατηγικό δίλημμα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Να οξύνουν έτι περαιτέρω τους τόνους και την αντιπολιτευτική τους στάση απέναντι στην Κυβέρνηση ή να διατηρήσουν τόνους χαμηλούς μεν, εξαντλητικής πίεσης στην κυβέρνηση δε, με αιχμή το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας τε και το οικονομικό;

  Θεωρητικώς, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ρίξει τον "κύβο", σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διαμήνυσε τις προάλλες στην κοινοβουλευτική του ομάδα: Η γκρίνια και οι έξαλλοι τόνοι, δεν βοηθούν, απαιτείται προγραμματική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Ομοίως θεωρητικώς, με την εισήγηση Τσίπρα, συνέπλευσε και η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του. 

  Υπάρχει πάντως και μια -ενδεχομένως- μειοψηφία η οποία είναι πιο φασαριόζικη και θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ το δέον "μετριοπαθής" στην άσκηση των αντιπολιτευτικών του υποχρεώσεων: "Λαμπρό" παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης και "ακόλουθοί" του. Αλλά όχι, μόνο. 

  *Διαβάστε ακόμα

  -Τη Δράμα επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ