Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Νοε-2020 13:34

  Γιόγιακας-Κρητικός: Άλλοι δύο βουλευτές - γιατροί της ΝΔ εθελοντές στα νοσοκομεία

  Γιόγιακας-Κρητικός: Άλλοι δύο βουλευτές - γιατροί της ΝΔ εθελοντές στα νοσοκομεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Κύμα" βουλευτών-γιατρών που θέτουν εαυτόν στις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Άλλοι δύο βουλευτές με επιστολές και δηλώσεις κάνουν γνωστό ότι πηγαίνουν στα νοσοκομεία, οι κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας Θεσπρωτίας και Νεοκλής Κρητικός Λακωνίας. Εθελόντρια σε νοσοκομείο της Αθήνας δηλώνει και η βουλευτής της "Ελληνικής Λύσης" Μαρία Αθανασίου.

  Την αρχή έκανε χθες ο Γιώργος Λαμπρούλης, πνευμονολόγος, βουλευτής Λάρισας ΚΚΕ και ακολούθησαν ο Χρήστος Κέλλας της Νέας Δημοκρατίας, αναισθησιολόγος, επίσης  βουλευτής Λάρισας και ο Κώστας Μπλούχος βουλευτής Δράμας ΝΔ.

  Στην δήλωσή του ο κ. Γιόγακας αναφέρει : "ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ".

  Ενώ ο κ. Κρητικός με επιστολή του στον Πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι "διά της παρούσης και παρακινούμενος από τη χθεσινή δημόσια γνωστοποίηση συναδέλφων μου βουλευτών, σας γνωστοποιώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι τίθεμαι στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε το ίδιο είχα πράξει και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και επίσης έχω πράξει και τώρα σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, της οποίας το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης".

  Επιστολή στον ΠτΒ έστειλε και η βουλευτής της ‘Ελληνικής Λύσης’ Β2 Δυτικού τομέα Μαρία Αθανασίου στην οποία επισημαίνει ότι "βλέποντας το κύμα του κορονοϊού που απειλεί τη χώρα μας, με τη  σύμφωνη γνώμη σας, θα ήθελα να προσφερθώ εθελοντικά, ως ιατρός,  αφού πρωτίστως γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μπορώ να  προσφέρω στα νοσοκομεία Αθηνών".  

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ