Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 17:24

  Κεραμέως: Διαδικτυακά αύριο ο εορτασμός του Πολυτεχνείου

  Κεραμέως: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διαδικτυακά θα εορταστεί αύριο η επέτειος του Πολυτεχνείου δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Γιάννη Δελή για την τηλεκπαίδευση. Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι "όταν αναλάβαμε είχαν δοθεί σε σχολεία 4.000 φορητές συσκευές, κι εμείς δώσαμε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων 90.000. Δηλαδή αυξήθηκε ο αριθμός τους κατά 2.000%", όπως είπε. Επίσης ανακοίνωσε ότι άλλα 4.000 δημόσια σχολεία θα συνδεθούν με οπτική ίνα το επόμενο διάστημα.

  Σε ότι αφορά τον εορτασμό αύριο, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι "πρέπει να προσαρμοστούμε στις έκτακτες συνθήκες για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη" και σημείωσε ότι για τους ίδιους λόγους δεν γιορτάστηκαν ούτε οι επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε ότι ο εορτασμός θα γίνει αύριο λέγοντας "μπορεί να γίνει και θα γίνει, όπως έγινε υποδειγματικά και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, δηλαδή με τήρηση αποστάσεων".

  Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς τα στοιχεία έδειξαν πως δεν ήταν στις σχολικές μονάδες το πρόβλημα της μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά στην κινητικότητα των γονέων και κηδεμόνων. Μάλιστα είπε ότι με ανοιχτά τα σχολεία (όλων των βαθμίδων) κινούνται περίπου 2.300.000 πολίτες. "Την κινητικότητα των ενηλίκων θέλουμε να σταματήσουμε με αυτό το μέτρο" ανέφερε η υπουργός.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ