Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 10:20

  Ηχηρό άδειασμα Ξανθού σε Πολάκη- Στήριξη σε Τσιόδρα και Επιτροπή Επιστημόνων

  Ηχηρό άδειασμα Ξανθού σε Πολάκη- Στήριξη σε Τσιόδρα και Επιτροπή Επιστημόνων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ηχηρό αν και αναμενόμενο "άδειασμα" στον Παύλο Πολάκη επιφύλαξε ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός για την εν γένει στάση του με αποκορύφωμα το πρόσφατο "τσιμπούσι" σε σπίτι φίλων, εν τω μέσω των δραματικών επιδημιολογικών εξελίξεων στην χώρα. 

  Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του (libre.gr), ο κ. Ξανθός απάντησε χωρίς περιστροφές: 

  "Η απάντηση είναι ότι όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους αυτήν την περίοδο, οφείλουμε με τις δηλώσεις και τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στην κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών, γιατί αλλιώς τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας δεν θα είναι αποτελεσματικά".  

  Στήριξη σε Τσιόδρα και Επιτροπή

  Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Ξανθός δήλωσε ξανά τη στήριξή του στον Σωτήρη Τσιόδρα και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αποδίδοντας την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων, στην ανάγκη να είναι καθαρό - προς περιφρούρησή τους- τι εισηγούνται οι ίδιοι και ποιες είναι οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται:

  "Η επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα και συνολικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν αμφισβητείται στα σοβαρά και έχουμε υποχρέωση όλοι, ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα που χρειάζεται συλλογική κοινωνική ευθύνη, να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία των ειδικών και να αντιστραφεί το κλίμα συνωμοσιολογίας, σκοταδισμού, ανορθολογισμού και αντιεπιστημονικής ρητορικής, που, όπως όλο τον κόσμο, έχει αντιδραστικό και ακροδεξιό πρόσημο", είναι η χαρακτηριστική απάντησή του. 

  Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Α. Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, την καθηγήτρια Αθηνά Λινού, μίλησε για πρόταση "συμβολικού χαρακτήρα":

  "Όσον αφορά τώρα το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, η πρόταση για την κυρία Λινού είχε συμβολικό χαρακτήρα και υποδήλωνε ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι με γνώση και εμπειρία σε θέματα Δημόσιας Υγείας για να αξιοποιηθούν".

  Ο κ. Ξανθός πάντως, δεν φείδεται πυρών και για την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση σε υγειονομικό επίπεδο:

  "Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιδίωξαν να κερδοσκοπήσουν  πολιτικά πάνω στην ήπια πορεία της πανδημίας στην πρώτη φάση, για να εδραιώσουν τη δημοσκοπική και πολιτική υπεροχή τους. Μόνο που έτσι έστειλαν το λάθος "σήμα" στην κοινωνία, ότι "σωθήκαμε", ότι "η μπόρα πέρασε", ότι "είμαστε ασφαλείς".

  Ν. Ζορμπά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ