Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 12:52

  Πολάκης κατά Ρουβά, Σφακιανάκη, Γαϊτάνου, Βέρτη, και Σαμπρίνας για Χρυσή Αυγή

  Πολάκης κατά Ρουβά, Σφακιανάκη, Γαϊτάνου, Βέρτη, και Σαμπρίνας για Χρυσή Αυγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.57

  Δριμύ "κατηγορώ" κατά διάσημων καλλιτεχνών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αναφέροντας δηλώσεις τους "φιλικές" για την Χρυσή Αυγή.

  Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ονομαστικά στον Σάκη Ρουβά, το Νότη Σφακιανάκη, τον Πέτρο Γαϊτάνο, Νίκο Βέρτη, Γιάννη Πλούταρχο, αλλά και την Σαμπρίνα, λέγοντας "να θυμόμαστε ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα ξέπλεναν τους ναζί". Οι δηλώσεις Πολάκη έγιναν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο υπουργείου Εσωτερικών για την θέσπιση γραπτών εξετάσεων πολιτών στην γλώσσα, ιστορία, γεωγραφία και θεσμούς προκειμένου να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια.

  "Ήθελα να ήξερα,  που θα κρυφτεί ο  Σάκης ο Ρουβάς, που έλεγε "δεν με τρόμαξε καθόλου η Χρυσή Αυγή. Αυτά είναι απόρροια αυτού που συμβαίνει"; Πού θα κρυφτεί ο Νότης Σφακιανάκης, που έλεγε ότι "εγώ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή"; Πού θα κρυφτεί ο Πέτρος Γαϊτάνος, που έλεγε "μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής"; Πού θα κρυφτεί εκείνη η Σαμπρίνα, που έλεγε "υποστηρίζω τον Νότη και τον Στιβ Γιατζόγλου που παρακολούθησαν εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής"; Πού θα κρυφτεί ο Βέρτης, που έλεγε ότι "από τα 100 που θα πει η Χρυσή Αυγή τα 10 είναι καλά"; Ή ο Πλούταρχος, που έλεγε τα σλογγανάκια "ακραία δεξιά, ακραία αριστερά, τα λένε για να φοβίσουν τον κόσμο και να μην πάει στην Χρυσή Αυγή"; Που θα κρυφτούν αύριο όλοι αυτοί; Αυτά τα λέω, γιατί πρέπει να θυμόμαστε ποιοι τότε που χρησιμοποίησαν σαν μακρύ χέρι του συστήματος για να μη στραφεί η αριστερά τους ναζί της Χρυσής Αυγής, ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα τους ξέπλεναν στα μάτια του κόσμου".

  Την ίδια στιγμή εν χορώ σε κάθε συνεδρίαση οι βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνουν έναν ‘πύρινο’ λόγο κατά της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τον ακτιβισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ολομέλεια. Ο ίδιος μαζί με βουλευτές ύψωσαν από ένα χαρτόνι που είχε πάνω ένα γράμμα σχηματίζοντας την φράση ‘δεν είναι αθώοι’.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ