Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Οκτ-2020 20:31

  Κ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε σύγχρονη ενεργειακή δύναμη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:49

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το νέο σύγχρονο λογότυπο της ΔΕΗ που συμβολίζει τη νέα εποχή της Επιχείρησης παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, της ΓΓ ενέργειας Α. Σδούκου καθώς και της διοίκησης της Επιχείρησης. 

   

  Η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ είναι σημαντική καθώς δεν αλλάζει μόνο λογότυπο, αλλά έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό, σχέδιο και λειτουργία και μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές και αγκυλώσεις με κίνδυνο βιωσιμότητας, σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη με κερδοφόρα αποτελέσματα και κυρίως με πολύ αισιόδοξες προοπτικές, τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. 

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση ενώ οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας.

  Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και η Επιχείρηση πλέον χαίρει της εμπιστοσύνης διεθνών μακροπρόθεσμων επενδυτών. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας εμφανίζει το υψηλότερο κόστος χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ και τόνισε ότι τα αποφασιστικά βήματα που αφορούν στην εφαρμογή του Target Model είναι βήματα που θα ομαλοποιήσουν την αγορά και θα οδηγήσουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους. Παράλληλα οι ιδιωτικοποιήσεις του τομέα θα τονώσουν τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις στις υποδομές, ωφελώντας καταναλωτές και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απολιγνιτοποίηση και τη στροφή της ΔΕΗ στις ΑΠΕ, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα ψηφιστεί το νέο πλαίσιο για την κατασκευή μονάδων αποθήκευσης και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Επίσης υπογράμμισε τις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει για τους καταναλωτές η επένδυση για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. 

  Πριν 70 χρόνια η δημιουργία της ΔΕΗ υπήρξε ένα μικρό θαύμα για τη χώρα μας, με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του λιγνίτη και του υδροηλεκτρικού δυναμικού καταφέραμε και πετύχαμε την ενεργειακή αυτονομία, φέραμε τον ηλεκτρισμό στο τελευταίο χωριό, σε κάθε επιχείρηση. Στάθηκε η ΔΕΗ καθοριστικός πυλώνας για την εθνική πρόοδο και προκοπή. Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της αναβαπτίζοντας τους ιδρυτικούς της στόχους στις ανάγκες του σήμερα, παρέχοντας νέες μειώσεις για όλους τους καταναλωτές και ειδικά για τους πιο ευάλωτους που οφείλει η Επιχείρηση να στηρίξει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, προσφέροντας όμως ταυτόχρονα για τον τόπο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αυξήσει συνολικά τον εθνικό πλούτο και την απασχόληση. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο νέο σύγχρονο καλαίσθητο λογότυπο της ΔΕΗ, κατέληξε ο πρωθυπουργός. Ο νέος λογότυπος περιγράφει μια επιχείρηση που πρέπει να είναι σε διαρκή εξέλιξη και να είναι ένα με το μέλλον.  

  Από συστημικός κίνδυνος, παράδειγμα για την οικονομία

  Κανένας τομέας δεν αποτυπώνει καλύτερα την αλλαγή που γίνεται εδώ και 14 μήνες μετά τις εκλογές στη χώρα όσο η ίδια η ΔΕΗ, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης. Η επιχείρηση ενώ μερικά χρόνια πριν ήταν κερδοφόρα έφτασε ένα βήμα από τη χρεοκοπία και σήμερα είναι πάλι κερδοφόρα. Είχε συνειδητά οδηγηθεί να χάνει μερίδιο προς όφελος των ανταγωνιστών της, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας επίσης ότι η απολιγινιτοποίηση είχε ξεκινήσει ασύντακτα και χωρίς σχέδιο. Σήμερα η απολιγνιτοποίηση γίνεται συντεταγμένα και η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για πράσινη ενέργεια. Η επιχείρηση από συστημικός κίνδυνος είναι παράδειγμα για την οικονομία και τη χώρα. Προσπαθήσαμε για τη διάσωση και εξυγίανση και τα καταφέραμε διοίκηση και εργαζόμενοι. Σήμερα που η ΔΕΗ κάνει το νέο ουσιαστικό και συμβολικό βήμα προς τα εμπρός την καλώ να στηρίξει το νέο μοντέλο ανταγωνισμού προς όφελος της βιομηχανίας και των καταναλωτών, κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ