Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Σεπ-2020 12:04

  Συρμαλένιος - ΣΥΡΙΖΑ (χθες): Και ο Σκορπιός να εξαιρεθεί από ΕΝΦΙΑ - (σήμερα): Να μπουν κριτήρια

  Νίκος Συρμαλένιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.32

  Στροφή 180 μοιρών έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος καθώς ενώ χθες τάχθηκε υπέρ του να απαλλαγεί από την καταβολή ακόμα και ο …Σκορπιός (σσ ανήκει στο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ), σήμερα, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών ανέκρουσε πρύμνα και ζήτησε να υπάρξουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια στους αποδέκτες του ευνοϊκού μέτρου.

  Στον διάλογο που είχε μάλιστα αργά χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας τον ρωτάει ειδικά για την περίπτωση του Σκορπιού και ο κ. Συρμαλιένος απαντάει με βεβαιότητα ότι το μέτρο εξαίρεσης από την καταβολή ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα μικρά νησιά που έχουν κάτω από χίλιους κατοίκους ενώ φαίνεται να μην γνωρίζει τι ακριβώς προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο διάλογος Συρμαλένιου - Σταϊκούρα

  " Ψηφίσατε μία τροπολογία για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά κάτω από χίλιους διακόσιους κατοίκους. Δεν καταλαβαίνω, κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών, ποιος εγκέφαλος εξαίρεσε τα μικρά νησιά των Κυκλάδων απ’ αυτήν την ρύθμιση; Εγώ σας καλώ να το σκεφτείτε και να το επαναφέρετε. Το κόστος είναι πάρα πολύ μικρό. Πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα επτά, οχτώ νησιά των Κυκλάδων που είναι κάτω των χιλίων κατοίκων" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Χρ. Σταϊκούρας: Και στον Σκορπιό;

  Ν. Συρμαλένιος: Ο Σκορπιός δεν είναι στις Κυκλάδες.

  Χρ. Σταϊκούρας: Ναι, αλλά είναι μικρό νησί.

  Ν. Συρμαλιένος: Παντού, σε όλα τα νησιά που είναι κάτω από χίλιους κατοίκους.

  Εμείς είχαμε προτείνει δύο φορές τροπολογία. Ήταν στο πρόγραμμά μας, όπως ήταν και στο πρόγραμμά μας να μειωθεί ο φόρος εισοδήματος σε νησιά κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων.

  Συρμαλένιος σήμερα

  Ο ίδιος βουλευτής σήμερα στην διάρκεια της συζήτησης που γίνεται στην επιτροπή Οικονομικών, προσπάθησε να το ανασκευάσει λέγοντας ότι φυσικά και θα πρέπει να μπουν οικονομικά κριτήρια στους αποδέκτες του ευνοϊκού μέτρου, ενώ …διέψευσε τον εαυτό του λέγοντας ότι αυτό υποστήριξε και χθες βράδυ για τον Σκορπιό.  "Κύριε Σταϊκούρα, έχουμε μια εκκρεμότητα από χθες το βράδυ. Απλώς θέλω να σας πω, γιατί με διακόψατε την ώρα που σας έλεγα, γιατί εξαιρέσατε τα μικρά νησιά των Κυκλάδων από την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ και μου είπατε και τον Σκορπιό; Ο Σκορπιός δεν είναι στις Κυκλάδες, βέβαια. Θέλω να προσθέσω, ότι στη δική μας τροπολογία που καταθέσαμε δύο φορές και δεν ψηφίσατε, είχαμε σαφώς δύο κριτήρια. Το ένα ότι μιλάμε για την ακίνητη περιουσία που βρίσκεται εντός των νησιών αυτών και δεύτερον υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για το ποιοι απαλλάσσονται. Εάν κάποιος είναι μεγιστάνας του πλούτου και κατέχει το μισό νησί και έχει ακίνητη περιουσία, όχι μόνο εκεί αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη τότε αυτός δεν εντάσσεται. Είναι προφανές".

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ