Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 17:06

  Επιτροπή δεοντολογίας για τις παραφωνίες συστήνει ο Τσίπρας- Αυστηρό μήνυμα σε Τσακαλώτο

  Επιτροπή δεοντολογίας για τις παραφωνίες συστήνει ο Τσίπρας- Αυστηρό μήνυμα σε Τσακαλώτο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Τη σύσταση τετραμελούς επιτροπής "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη μαραθώνια συνεδρίαση του Πρωινού Καφέ στην Κουμουνδούρου , υπό την προεδρία του. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα απαρτίζεται από: Όλγα Γεροβασίλη, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Θανάση Θεοχαρόπουλο ενώ έχει ενδιαφέρον πως η επιτροπή αυτή συστήνεται με δυνατότητα επιβολής "κυρώσεων".

  Η απόφαση για την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα παρθεί από το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο ορίστηκε να συνέλθει την προσεχή Δευτέρα.

  "Μήνυμα" σε Τσακαλώτο

  Η χθεσινή "παραφωνία" του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε αισθητά από τον Αλέξη Τσίπρα διαχωρίζοντας την θέση του για τα περί "πολιτικού απατεώνα" που χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, ως αναμενόταν, βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας του πρωινού καφέ και των αναφορών Τσίπρα ( καθώς και το θέμα Τζάκρη).

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρώην ΥΠΟΙΚ και για την χρονική συγκυρία κατά την οποία εξέφρασε την ένστασή του, υπό το γενικό πλαίσιο ότι δίνει λαβές στην Ν.Δ, την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

  Επ αυτού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα. 
  Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα.
  Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους.
  Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις".

  Στην εισήγησή του ο  Αλέξης Τσίπρας , στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: 

  "Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται. 
  Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο. 

  Η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται. Και ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κου Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία. 
  Μέσα σε όλα αυτά η ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και με το κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό, συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κου Μητσοτάκη και της ΝΔ.
  Και όσοι έχουμε βρεθεί αυτές τις μέρες δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτό το διάστημα, το έχουμε διαπιστώσει.
  Καθήκον μας, λοιπόν, το επόμενο διάστημα ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των πολιτών. 
  Ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. 
  Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα. 
  Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης. 
  Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα. 
  Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα.
  Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους.
  Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις.
  Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά.
  Και να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες.

  Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν. 
  Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ