Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 22:26

  Κ. Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής

  Κ. Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα ενισχύσει το θετικό, όπως το χαρακτήρισε, μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

  "Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι στο δεύτερο κύμα έχουμε πάει καλύτερα από πολλές άλλες φορές. Εσείς ο ίδιος κ. Τσίπρα μάς λέγατε να ανοίξουμε τον τουρισμό. Τον ανοίξαμε οργανωμένα, αναλαμβάνοντας ένα λελογισμένο ρίσκο ότι θα είχαμε μία μικρή αύξηση κρουσμάτων. Είχαμε σχέδιο πολύ συγκεκριμένο. Εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι, για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό το άνοιγμα στον τουρισμό έτσι όπως το κάναμε. Προσβάλλετε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όταν αφορίζετε αυτήν την προσπάθεια", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  "Μιλάτε για κυβερνητική προπαγάνδα. Σας ευχαριστώ, κ. Τσίπρα, που αναγνωρίζετε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επηρεάσει μία σειρά από ξένα μέσα που έγραψαν μία σειρά από κολακευτικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Όταν μιλάτε για προπαγάνδα, όταν ισχυρίζεστε ότι αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι μία μαγική εικόνα, δεν προσβάλλετε  την κυβέρνηση. Οι πολίτες παρά την αβεβαιότητα, την ανησυχία, το άγχος για τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την οποία δεν φταίει η χώρα μας σε αντίθεση με μία προηγούμενη κρίση που εσείς και ο κ. Βαρουφάκης προκαλέσατε, παραμένουν προβληματισμένοι αλλά και συγκρατημένα αισιόδοξοι", επεσήμανε ο πρωθυπουργός. "Πιστώνουν συνολικά θετικά στην κυβέρνηση τη διαχείριση της περιπέτειας του ιού, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ψήφος εμπιστοσύνης στις δικές τους δυνάμεις. Να μπορέσουν να διαμορφώσουν μία κατάσταση, η οποία τελικά θα είναι προς όφελος δικό τους και των οικογενειών τους. Το να παρουσιάζουμε μία εικόνα, η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο μαύρη, αδικεί τη χώρα. Ενδεχομένως να σας βολεύει να εισπράξετε ορισμένα χειροκροτήματα στο εσωκομματικό σας ακροατήριο. Είναι δικό σας ζήτημα το πώς χειρίζεστε τα εσωτερικά του κόμματος σας. Αλλά, αυτή τη στιγμή αδικείτε μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τη χώρα συνολικά. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει", συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, μεταξύ αλλων, επεσήμανε:

  -Ο λόγος που επιβάλλουμε ωράριο είναι ότι όσο η διασκέδαση μπαίνει πιο βαθιά στη νύχτα, τόσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνεται και τόσο πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για τη μετάδοση του ιού. Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που κατά καιρούς επέβαλαν χρονικούς περιορισμούς στη διασκέδαση δεν ήξεραν τι έκαναν;


  -Κάνοντας μία σύγκριση των ομιλιών της κ. Γεννηματά και του κ. Τσίπρα διέκρινα πολλές ομοιότητες ως προς την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση...Διέκρινα από την κ. Γεννηματά μία διάθεση να καταθέσει μαξιμαλιστικές προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και οικονομικές επιπτώσεις...Από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άκουσα σχεδόν καμία πρόταση...

  -Από την κ. Γεννηματά άκουσα πολλές ανακρίβειες...Είπατε ότι μειώθηκαν τα τεστ. Δε μειώθηκαν τα τεστ. Αυξήθηκαν κατακόρυφα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον σήμερα εντοπίζουμε περισσότερα κρούσματα...Η ερευνητική πρωτοβουλία, που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία μπορεί να προσθέσει μέχρι 5.000 τεστ ημερησίως, είναι το αποτέλεσμα χρηματοδότησης ελληνικής έρευνας από ελληνικούς ερευνητικού πόρους.

  -Είπατε ότι  πρέπει να μειωθεί η χωρητικότητα στα αεροπλάνα; Και πώς θα γίνει αυτό; Πείτε μου μία αεροπορική εταιρεία, μία χώρα στον κόσμο που να έχει εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο και τι θα συνέβαινε στον τουρισμό μας, εάν το είχαμε κάνει. Η Ελλάδα θα έβγαινε μονομιάς από την τουριστική αγορά. Δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην ακτοπλοΐα. Ακούγεται ωραίο να λέμε τέτοιες κουβέντες, με μεγάλη ευκολία, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βλέπουμε εάν αυτές επιβεβαιώνονται τελικά από τα πραγματικά δεδομένα.

  -Χαίρομαι που αναγνωρίζετε την ανάγκη να υπάρχει ενημέρωση. Εφόσον κρίνουμε ότι χρειάζεται και δεύτερη καμπάνια ενημέρωσης, για τα σχολεία ή για τη χρήση μάσκας, θα το φέρουμε στη Βουλή και θα το συζητήσουμε. Και η καμπάνια θα είναι αμιγώς τηλεοπτική. Εάν δεν τη θέλετε να καταθέσετε τις προτάσεις σας...

  -Ακούστηκαν απόψεις και θεωρίες που δεν απέχουν πολύ από διάφορες ακραίες απόψεις. Ο λόγος σας κ. Βελόπουλε ήταν ευθεία αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων.

  -Η μάσκα είναι μία μικρή παραχώρηση που όλοι πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού...

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ