Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 22:26

  Βελόπουλος: Μην λοιδορείτε τους γονείς που αναζητούν πειστικές απαντήσεις

  Βελόπουλος: Μην λοιδορείτε τους γονείς που αναζητούν πειστικές απαντήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Οι γονείς ανησυχούν και οφείλετε να τους ακούσετε όχι να τους λοιδωρείτε", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχονται οι γονείς που διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται ενάντια στη χρήση της μάσκας στους μαθητές. Στη Βουλή που οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε με δριμύτητα εκείνους που λοιδωρούν και χαρακτηρίζουν "ψεκασμένους" τους γονείς, οι οποίοι αναμένουν πειστικές απαντήσεις από τους ειδικούς επιστήμονες.

  "Κάνετε αγώνα να μας επιβάλλετε τις μάσκες. Δεν είμαι εναντίον των μασκών. Ουδέποτε θα ήμουν εναντίον της υγείας των πολιτών. Έχω όμως ερωτηματικά. Οι επιστήμονες που εσείς πουσάρετε, δεν με έπεισαν. Μιλάω για την επιβολή της μάσκας στα παιδιά κάτω από 12 έτη. Μόλις διαφωνείς με το σύστημα σε αποκαλούν 'ψεκασμένο'. Μόλις λες ότι έχω άλλη άποψη, σου λένε ότι είσαι 'πυροβολημένος'. Δηλαδή η άλλη άποψη πρέπει να ενοχοποιηθεί και να κυριαρχεί μόνο η μια άποψη. Αυτό είναι η αρχή του φασισμού", είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και διευκρίνισε για τη θέση που έχει για το θέμα η Ελληνική Λύση: "Δεν λέμε ‘ναι' ή ‘όχι' στις μάσκες. Αλλά στα παιδάκια κάτω των 12 ετών, έχουμε ερωτηματικά για την επιβολή της μάσκας. Δεν διαμαρτύρονται οι 'πυροβολημένοι' ή 'ψεκασμένοι'. Διαμαρτύρονται αυτοί που έχουν παιδάκια. Ή θα τους πείσετε ότι πρέπει όλοι να βάλουν μάσκες, ή μην τους λοιδορείτε, μην τους βρίζετε". 

  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στη δίωξη που ασκήθηκε. "Στο Ηράκλειο σε παρόμοια εκδήλωση, ασκήθηκε δίωξη. Στη Χίο και στη Μόρια, στην πορεία και στην θρησκευτική τελετή που ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις; Γιατί πρέπει να κυνηγάτε τον Έλληνα μόνο, και όχι τους άλλους που παρανομούν;", είπε και πρόσθεσε:

  "Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μάσκα δεν είναι απαραίτητη για παιδιά κάτω των 12 ετών. Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε τον αντίκτυπο στη μάθηση και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Εγώ ήμουν 4 ώρες με τη μάσκα, και από έλλειψη οξυγόνου κοκκίνησαν τα μάτια μου. Σε ένα 7χρονο θα κάνει ο δάσκαλος τον αστυνομικό; Δεν λέω να μην πάρουμε μέτρα, αλλά να δούμε σοβαρά το θέμα. Παιδιά Δημοτικού επιβάλλεται να βλέπουν τις εναλλαγές στην έκφραση στα πρόσωπα των δασκάλων τους. Ο ΠΟΥ μιλάει για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την ορθή άρθρωση στα παιδιά. Το παιδάκι όταν φοράει τη μάσκα δεν μπορεί να προσέξει μέσα στην τάξη", είπε ο κ. Βελόπουλος. Για το ίδιο δε, θέμα, επικαλέστηκε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες: "Σε Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Στην Πολωνία, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές μέσα στη σχολική αίθουσα. Στην Αγγλία η μάσκα είναι υποχρεωτική, μόνο για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο αν επιβληθεί lock down στην περιοχή τους. Στη Γαλλία μάσκα θα φορούν μόνο μαθητές άνω των 11 ετών. Ο ίδιος ο ΠΟΥ αναφέρει σε βίντεο τον Φεβρουάριο του 2020, ότι η μάσκα δεν προστατεύει. Ακόμα και στις συσκευασίες μασκών πιου αγοράζουμε στην Ελλάδα, αναγράφεται ότι δεν προστατεύουν από τον κορονοϊό", είπε ο κ. Βελόπουλος. "Σκεφτείτε ένα παιδάκι που έχει δυσλεξία και δεν το έχουν καταλάβει οι γονείς. Ή ένα παιδάκι με πρόβλημα ακοής. Όχι λοιπόν να λέτε 'ψεκασμένους' τους γονείς επειδή δεν θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα. Πείτε αν ένα παιδάκι έχει συμπτώματα, αν ανεβάσει πυρετό, ποιο είναι το πρωτόκολλο; Το απομονώνετε; Του δημιουργείτε σύμπλεγμα; Αντιληφθείτε τι πάει να γίνει. Οι γονείς ανησυχούν και οφείλετε να τους ακούσετε όχι να τους λοιδορείτε. Παιδιά έχουν. Μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους ακραίοι. Έτσι και αλλιώς σε κάθε κόμμα υπάρχουν και πρόσωπα με ακραίες αντιλήψεις. Παντού υπάρχουν. Μην γενικεύετε λοιπόν το ειδικό, διότι αυτό είναι η αρχή του φασισμού".

  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε διεξοδικά σε δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει για τη χρήση της μάσκας από τους ειδικούς επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, ανάμεσα στους οποίους ο κ. Σύψας, ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Μαγιορκίνης. Πρόκειται, όπως επισήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος, για δηλώσεις που η μια αναιρεί την προηγούμενη, με συνέπεια ο κόσμος να ανησυχεί και να μην πείθεται. Όπως εξάλλου σημείωσε, η Ελληνική Λύση δίνει έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και εξέφρασε την άποψη ότι για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, η απόφαση θα έπρεπε να λαμβάνεται σε τοπικό επίπεδο από τους δήμους και για παιδιά άνω των 12 ετών.

  Παράλληλα υπογράμμισε ότι "επιβολή εμβολίου και επιβολή μάσκας, σημαίνει αυταρχισμός και δεν σημαίνει δημοκρατία".

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Βελόπουλος διατύπωσε βαρύτατους υπαινιγμούς για τη διασύνδεση ειδικών επιστημόνων που συμβουλεύουν την Πολιτεία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, με τον ιδιωτικό τομέα και φαρμακευτικές εταιρείες, στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων. "Έχουν συμφέροντα. Πουλάνε φάρμακα. Δεν το καταλαβαίνετε; Βάλτε άλλους να μιλάνε που δεν κάνουν τέτοιες δουλειές με φαρμακευτικές. Προσπαθώ να σας πω τι πρέπει να κάνετε. Αν δεν το καταλαβαίνετε, μην το κάνετε", είπε ο κ. Βελόπουλος. Κάλεσε δε, τέλος, την κυβέρνηση, να αναλογιστεί ότι "τα μικρά παιδιά θα είναι κινητές βόμβες μόλις ανοίξουν τα σχολεία".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ