Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Σεπ-2020 16:47

  Νέο τετ α τετ Μητσοτάκη-Μακρόν

  Νέο τετ α τετ Μητσοτάκη-Μακρόν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μία ακόμα κατ’ ιδίαν συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

  Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το τετ α τετ Μητσοτάκη-Mακρόν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κορσική στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής διάσκεψης, με τους δύο ηγέτες να συζητούν το ευρύτερο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

  Στ. Πέτσας: Συνομιλούμε με τους Γάλλους φίλους μας για θέματα στενότερης συνεργασίας

  "Έχουμε ένα τρίπτυχο για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας. Το πρώτο είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα, το δεύτερο είναι η ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό και το τρίτο έχει να κάνει με την ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας, η οποία έχει και σοβαρά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, καθώς προωθεί και την απασχόληση και την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη σε θέματα αιχμής. Αυτό το τρίπτυχο έρχεται να συμπληρώσει τις δραστηριότητες που έχουμε αναλάβει σε διπλωματικό επίπεδο, ώστε να καταλαβαίνουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα", τόνισε (Σκάι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. "Είναι γνωστό ότι,  όλο το τελευταίο διάστημα, συνομιλούμε με τους Γάλλους φίλους μας για θέματα που έχουν να κάνουν με τη στενότερη συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ αυτών, είναι και η ενίσχυση της αμυντικής μας συνεργασίας με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αλλά η Ελλάδα δεν απευθύνεται μόνο στη Γαλλία, μιλά με πολλούς εταίρους και συμμάχους, προκειμένου να έχει τη μέγιστη αποτρεπτική ικανότητα, ώστε να δείχνει παντού ότι είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Πρέπει κανείς να μεγιστοποιήσει το όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις πάντα με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων. Αυτό δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά μια σύνθετη άσκηση που επιβάλλει λεπτούς χειρισμούς και διπλωματικούς και δημοσιονομικούς", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

  *Διαβάστε ακόμα:

  - Το αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα και οι συνεχείς κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ