Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Σεπ-2020 19:20

  "Ναι σε όλα" είπαν οι "πασοκογενείς" σε Τσίπρα

  'Ναι σε όλα' είπαν οι 'πασοκογενείς' σε Τσίπρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς εντάσεις κύλησε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. 

  Τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου (το οποίο απαρτίζεται και από τους "πασοκογενεις" συμμάχους" έκαναν δεκτές χωρίς ενστάσεις και ομοφώνως τις προτάσεις που είχε διατυπώσει ο κ. Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του κομματος για αναβολή συνεδρίου έως ότου το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

  Χωρίς ενστάσεις έγινε δεκτή από τους "συμμάχους", σύμφωνα με κομματικές πηγές, "η πρόταση του προέδρου για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων με στόχο τη καλύτερη δυνατή συσπείρωση και παρουσία του κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή".

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δε, ο Αλ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του, άσκησε ξανά σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμή την οικονομία "μετά και τη σημερινή ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου και της μεγάλης ύφεσης που ήδη πλήττει την ελληνική οικονομία".

  Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι "τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν πέρα πάσης αμφιβολίας την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη από ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση".

  Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, να παρουσιάσει το συνολικό πολιτικό του σχέδιό για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  Τέλος, αποφασίστηκε η διεξαγωγή, το επόμενο διάστημα, διαδικτυακά του Διεθνούς Συνεδρίου για την αποτίμηση της εμπειρίας της αριστερής διακυβέρνησης, καθώς και της ΚΕΑ με στόχο την έγκριση των προγραμματικών θέσεων, ενώ συμφωνήθηκε η ανα 15ήμερο συνεδρίαση του Οργάνου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ