Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιουλ-2020 09:57

  Το κατά ΣΥΡΙΖΑ "Ευαγγέλιο": Να πληρώσει το Κράτος τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα

  Το κατά ΣΥΡΙΖΑ "Ευαγγέλιο": Να πληρώσει το Κράτος τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Όσο προχωρά το  βαθύ θέρος και αποκαλύπτονται οι πραγματικές "επιδόσεις" του τουρισμού ( είναι απογοητευτική η πληρότητα) τόσο δυνατότερα ηχούν στην Κουμουνδούρου οι "καμπάνες" για την κρίση στην Οικονομία που βρίσκεται προ των φθινοπωρινών πυλών. 

  Το προσωρινό (;) "πάγωμα" της ανάλωσης της ατζέντας στο εσωτερικό της χώρας σε αποκαλύψεις για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εστιάσει  την κριτική του στο πεδίο που εδώ και δυο μήνες έχει προκρίνει ως μείζον, έχοντας διατυπώσει εξαιρετικά ζοφερές προβλέψεις. 

  Οικονομία και Εργασία επανέρχονται με "φόρα" στην αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος του Αλέξη Τσίπρα καίτοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι στο κόμμα ότι θα χρειαστεί να κυλήσει πολύ νερό στο "αυλάκι" για να βρουν ( και αν ) ανοιχτά αυτιά σε εργαζόμενους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, τις ομάδες εκείνες εν ολίγοις που "στραγγάλισε" η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , σαμποτάροντας επί χρόνια, την "ανοιχτή γραμμή" συνεννόησης και εμπιστοσύνης, μεταξύ τους. 

  Παραλλήλως, έχουν συμφιλιωθεί στην Κουμουνδούρου με τα "πραγματικά περιστατικά": Η Κυβέρνηση γενικώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίως και ειδικώς απολαμβάνουν την υψηλή δημοφιλία που του εξασφάλισε η επιτυχής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας και των τουρκικών προκλήσεων ( αρχικώς σε Έβρο).

  Όπερ σημαίνει ότι ανέξοδες ιαχές και καταγγελίες δεν μπορούν να ανήκουν στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ( Ο Τσίπρας του '12 άλλωστε δεν μένει πια εδώ - και πώς θα μπορούσε μετά τα μνημονιακά σλάλομ του). 

  Να επωμιστεί το Κράτος τη στήριξη ιδιωτικού τομέα

  Εξ΄ου και κινήθηκαν πράγματι σβέλτα στο κόμμα και συγκρότησαν "πρόγραμμα" με συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση ( Μένουμε Όρθιοι ΙΙ) και ξεκάθαρη κατεύθυνση: Να επωμιστεί το Κράτος τη στήριξη του Ιδιωτικού Τομέα ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας και πολλαπλασιαστούν τα "λουκέτα". 

  Αυτό επανέφερε και χθες ως κυρίαρχη πρόκληση ο Αλέξης Τσίπρας στην Κω όπου περιόδευσε:

  ""Εμείς προτείναμε: την απόλυτη κάλυψη ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους για όσες επιχειρήσεις είναι εκτός λειτουργίας και παραμένουν σε αναστολή, για όσους επανεκκινούν να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης στο 100% του ασφαλιστικού κόστους και στο 40% του μισθολογικού κόστους ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, αλλά ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν και τις θέσεις εργασίας και τις σχέσεις εργασίας και τους μισθούς. Και ταυτόχρονα προτείναμε μία επιδοματική πολιτική απέναντι στην επιχειρηματικότητα, διότι όλες οι επιχειρήσεις κλείσανε για να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη ανάγκη, που αφορά τη δημόσια υγεία".

  Η πίεση που θα συνεχίσει να ασκεί η Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα εξάλλου είναι γιατί δεν ανοίγει το πουγκί των ταμειακών διαθεσίμων και να ξοδέψει ό,τι χρειάζεται εδώ και τώρα για αποφυγή της εκτόξευσης των αρνητικών δεικτών σε ύφεση και ανεργία. 

  Το πρέσινγκ αυτό βέβαια, θα "διανθιστεί" και με την έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη. 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πετάξει τροχιοδεικτικές βολές: του φαίνονται πολύ "μνημονιακά" όσα ακούγονται για τα γούστα του. 

  Προσεχώς,  μετά τα "μπάνια του λαού", το πεδίο σύγκρουσης θα μεταφερθεί στο εθνικό σχέδιο για την ανάκαμψη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ