Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 17:06

  Ο Τσίπρας ζητάει να υψώσει ο ΣΥΡΙΖΑ "ασπίδα" απέναντι στις ...επιθέσεις ( και σε Παππά)

  Ο Τσίπρας ζητάει να υψώσει ο ΣΥΡΙΖΑ "ασπίδα" απέναντι στις ...επιθέσεις ( και σε Παππά)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Εκλογές μπορεί να μη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά πέρασε "ξυστά" από το αίτημα , μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην επέτειο συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. 

  Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως θα περάσει στην αντεπίθεση επιχειρώντας να συσπειρώσει το κόμμα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται στελέχη του γενικώς και ο Νίκος Παππάς ειδικώς, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ζήτησε από τους βουλευτές του να υψώσουν "ασπίδα" προστασίας σε όποιους "βάλλονται" από την κυβέρνηση της "δεξιάς". 

  Στο πλαίσιο αυτό, περιέγραψε με τα μελανότερα των χρωμάτων τις επιδόσεις της Κυβέρνησης, στην οποία επιτέθηκε οξύτατα για εξαπάτηση των Πολιτών.

  Εν είδει ... επιστροφής στον αντιπολιτευτικό αγώνα, έδωσε "ραντεβού" και στο πεζοδρόμιο, καλώντας άπαντες να δουλέψουν σκληρά για να μην... συμπληρώσει δεύτερο χρόνο η Κυβέρνηση στην εξουσία. 

  Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων για :

  ΣΥΡΙΖΑ: 

  *Και είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας.
  Για όσα, με όλα τα λάθη, την απειρία, τις αδυναμίες μας, καταφέραμε ως κυβέρνηση εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό. Για τη δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία με την οποία ασκήσαμε την εξουσία. 
  Για το ήθος με το οποίο διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα. 
  Για την υπευθυνότητα με την οποία δεχτήκαμε την ετυμηγορία του λαού και τηρήσαμε την εντολή του, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας. 

  *Και όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε γρήγορα, να είστε σίγουροι- με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης.

  *Είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις. 
  Είμαστε εδώ όχι για να κάνουμε μόνο καλή αντιπολίτευση, αλλά για να προσφέρουμε υπηρεσία στο τόπο και στη κοινωνική πλειοψηφία.Αρα είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση.Να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή οφσορ, και σε δημοκρατία κρότου λάμψης. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε να ξαναφέρουμε τη χώρα σε τροχιά Δικαιοσύνης και προόδου. 

  *οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω.
  Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη. Ως εδώ λοιπόν.
  Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. 

  *Σας ζητώ λοιπόν , σήμερα ένα χρόνο μετά τη εκλογή της κυβέρνησης της Δεξιάς, 
  Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απάτη 
  Που θα έφερνε πιο γαλανό ουρανό και έφερε μαύρο σκοτάδι..
  Σας ζητώ να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης και να μη διπλασιαστούν τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού.

  Κυβέρνηση
    

  *Έταξαν πέρυσι, ανάπτυξη 4% και μετά έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο κορονοϊός χτυπήσει τη χώρα.  
  Έταξαν πέρυσι, καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους, και  τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα. 
  Έταξαν πέρυσι, στη μεσαία τάξη γενναία μείωση της φορολογίας, και τώρα την αφήνουν αβοήθητη και απειλητικά "επιστρεπτέα" απέναντι στην κρίση που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της. 
  Έταξαν πέρυσι, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και τώρα οδηγούν τον τουρισμό, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων, σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα. 

  *Αυτή η πολιτική που ρημάζει ανθρώπους, κλείνει σπίτια, και απειλεί την κοινωνία με επιστροφή στα δίσεκτα χρόνια, βλέπουμε να συνοδεύεται από ψέματα, ψέματα, και πάλι ψέματα. 

  *Κατασκευάζουν με σύστημα, κυνισμό, και με τη συνδρομή πολλών γνωστών μεγάλων ΜΜΕ μια ανατριχιαστική για όποιον επιμένει να είναι πολίτης και όχι τηλεθεατής εικονική πραγματικότητα. 

  *Ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, 
  δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας. Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία. 

   *Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία

  *Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
   Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή. 
    
  *Και όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα και για τους ίδιους, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Στις λογικές και στο οπλοστάσιο της άκρας Δεξιάς. Στην χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών, στο διχαστικό λόγο, στην τοξική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης τελικά, αντί να κυβερνά και να λύνει προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία, τα δημιουργεί και μετά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για αντιπερισπασμό. 

  *Η λίστα Πέτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας. Η απευθείας ανάθεση της μοιρασιάς σε ιδιωτική εταιρία έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ. 
  Τα κριτήρια Μητσοτάκη που επικράτησαν για τη μοιρασιά των 20 εκατομμυρίων.
   Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την ύπαρξή τους καλά καλά.
  Μόνο ο αποκλεισμός ανεπιθύμητων μέσων και η ένοχη σιωπή του Μαξίμου για βδομάδες, μέχρι να μαγειρέψουν τα ποσά και τα ονόματα.

  *Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. Όσο η τοξικότητα, κοινωνική, οικονομική, ηθική, της πολιτικής τους γίνεται πιο ορατή, τόσο πιο ορατά γίνονται και τα μέσα με τα οποία θέλουν και επιδιώκουν να τη συνεχίσουν. 
  Και να την επιβάλουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. 
  Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. 
  Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης. 

  *Διαβάστε ακόμη

  -ΝΔ: Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς
   

   

             
   
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ