Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 15:18

  Ο Χαρίτσης: Να δοθεί η λίστα με τα ποσά σε ΜΜΕ - Κάλυψη σε Παπαδημούλη

  Ο Χαρίτσης: Να δοθεί η λίστα με τα ποσά σε ΜΜΕ - Κάλυψη σε Παπαδημούλη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.18

  Ψηλά κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ατζέντα του το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ ζητώντας να δοθεί η λίστα με τα ποσά προσπαθώντας παράλληλα να χαμηλώσει τον σάλο που έχει προκληθεί από τη "συλλογή" ακινήτων του Δημήτρη Παπαδημούλη και την ενοικίαση 15 εξ αυτών σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσω ΜΚΟ. 

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης ( DION TV Θεσσαλονίκης), μίλησε μεταξύ άλλων για  "εν κρυπτώ χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης" και επέμεινε πως  "οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποιους δόθηκαν αυτά τα χρήματα, πόσα πήρε ο καθένας και με ποια κριτήρια. Πρόκειται για ζήτημα αξιοκρατίας, διαφάνειας και εντέλει δημοκρατίας, καθώς τα ΜΜΕ δεν είναι κοινές επιχειρήσεις αλλά επιφορτισμένα με το λειτούργημα της ενημέρωσης τον πολιτών" τόνισε και κάλεσε ξανά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να "καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο".

  Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι "Όταν κατευθύνονται χρήματα σε ανύπαρκτα sites, σε sites που δημιουργήθηκαν για να λάβουν τη χρηματοδότηση και  ή σε sites που ανήκουν σε πολιτευτές της ΝΔ, στερούνται πόροι από μέσα που απασχολούν εργαζόμενους και επιτελούν με σοβαρότητα το λειτούργημα της ενημέρωσης.Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα".

  "Πλήρεις" οι απαντήσεις Παπαδημούλη

  Αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαδημούλη , ο οποίος προκάλεσε τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι προκειται για άνθρωπο "με μακρά  πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια".

  Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση μάλιστα,  "οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες. Αλλά ούτε το ίδιο κόμμα της ΝΔ που "κατάφερε" το 2019 να αυξήσει το δανεισμό του κατά 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό".

  Η λίστα χρηματοδότησης

  Στο μεταξύ, ο κ. Χαρίτσης επανήλθε με δήλωσή του στο θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

  Σε δήλωσή του υπογραμμίζει πως μέχρι και "η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σήμερα ότι ‘η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου’”, ενώ "την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια”.

  "Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει”, τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης

  Η πλήρης δήλωση:

  "Ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις.

  Η βρετανική εφημερίδα Guardian επισημαίνει σήμερα ότι "η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου".

  Την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες, οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει σαφείς απαντήσεις:

  - Τι φοβάται και κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, εφόσον όλα έχουν γίνει νόμιμα

  - Λήφθηκε ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε Μέσο;

  - Με ποια κριτήρια δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτες ή μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες;

  - Εάν αληθεύει ότι τα κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από την πρώτη καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ, που έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα;

  Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ