Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 14-Ιουν-2020 11:56

  Χ. Θεοχάρης: Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό

  Χ. Θεοχάρης: Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία "ανάσα" πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε από τη Σαντορίνη το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της εσωτερικής τουριστικής κίνησης, των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

  "Αυτές οι ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό. Η κρίση του κορονοϊού μπορεί να αποτελέσει όμως ευκαιρία για το rebranding της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός. Επανεκκινούμε την τουριστική οικονομία. Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων " είπε ο υπουργός Τουρισμού. 

   

  Κανείς από εμάς δεν είχε βιώσει στο παρελθόν κάποια δοκιμασία παρόμοια με αυτήν της πανδημίας. Επομένως κανείς από εμάς ποτέ πριν δεν είχε βρεθεί ενώπιον της ευθύνης να "γυρίσει το κλειδί" όπως λέμε, στην εθνική τουριστική μηχανή. Τονίζω το "εθνική" διότι περί αυτού πρόκειται:  Από εδώ, από την υπέροχη και ονειρική Σαντορίνη, ο ελληνικός λαός περιμένει το σύνθημα της επιστροφή στην κανονικότητα", υπογράμμισε ο υπ. Τουρισμού.

  "Την Παρασκευή, από κοινού με τον υπουργό Υγείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, παρουσιάσαμε αναλυτικά το σχέδιο ασφαλούς ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού. Καταστήσαμε σαφές ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη και ότι η απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία είναι η ασφάλεια. Η προστασία της υγείας και της ζωής τουριστών και εργαζομένων είναι στα χέρια μας. Και τη φροντίζουμε με ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο", συμπλήρωσε.

  Οι δικαιούχοι του προγράμματος "Τουρισμός για όλους”

  Το πρόγραμμα είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ (από τον κρατικό προϋπολογισμό) και οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με εισοδηματικά κριτήρια : 16 χιλιάδες ευρώ για ατομικό εισόδημα, 28 χιλιάδες ευρώ για οικογενειακό και επιπλέον 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

  Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι εξάμηνη, από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η μέγιστη επιδότηση για 4 διανυκτερεύσεις θα είναι 120 ευρώ ανά άτομο, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, αναμένεται μέσω του προγράμματος να σημειωθούν ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής του taxis.

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε επίσης η δράση "plastic free Santorini" με τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού και της Lidl Hellas και η ψηφιακή πλατφόρμα visit Greece. 

  "Η καμπάνια "Plastic-FreeSantorini" απαντά στη σύγχρονη οικουμενική τάση της οικολογικής ευαισθησίας και την προστασίας του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα. Η Lidl Ελλάς, στην πρώτη μεγάλη σύμπραξη με φορείς του ελληνικού δημοσίου, επενδύει 700.000 ευρώ για τις ανάγκες της καμπάνιας "Plastic-FreeSantorini". Σε πρώτη φάση, η εκστρατεία περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένη επικοινωνία σε σημεία υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, επιβατικά πλοία κ.λπ. καθώς και στο διαδίκτυο', ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

  Επίσης ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι "ο φιλοξενούμενος μέσω του VisitGreece μπορεί να ενημερώνεται για όλα όσα ισχύουν σχετικά με τον COVID-19 και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ώστε να νιώθει απολύτως ασφαλής στην οπουδήποτε στην Ελλάδα".

  Βίκυ Κουρλιμπίνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ