Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Μαϊ-2020 15:36

  Κ. Μητσοτάκης: Με την εστίαση άλλαξε το κλίμα

  Κ. Μητσοτάκης: Με την εστίαση άλλαξε το κλίμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Πειραιά.

  Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να βαδίσει σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, ενώ συνομίλησε με καταστηματάρχες και θαμώνες για την προσαρμογή τους στη νέα καθημερινότητα και στους κανόνες υγειονομικής προστασίας που απαιτούνται λόγω της πανδημίας. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες επαναλειτουργούν επί δύο εβδομάδες πλέον.

  Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου. "Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται…Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα" τόνισε και συμπλήρωσε πως, με λίγη πίστωση χρόνου, ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

  "Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος", ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αντισταθμιστεί παράλληλα η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμα ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών.

  μητσοτακης πειραιας

  Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

  Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ