Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 09:15

  Στο ραντάρ Τσίπρα εστίαση, τουρισμός και εργασιακά εν όψει του ..."Μένουμε Όρθιοι ΙΙ"

  Στο ραντάρ Τσίπρα εστίαση, τουρισμός και εργασιακά εν όψει του ..."Μένουμε Όρθιοι ΙΙ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Με εκπροσώπους του τουρισμού θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη σήμερα (11.00) ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει και του σχεδίου "Μένουμε Όρθιοι ΙΙ", της επικαιροποιημένης έκδοσης δηλαδή του προηγούμενου σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία, που προέβλεπε στήριξή της, με 26 δις. 

  Ο κλάδος της εστίασης ( ένας ακόμη σφόδρα πληττόμενος λόγω του lock down ) έχει μπει στο ραντάρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον τουρισμό, καθώς στο οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου κυριαρχεί η εκτίμηση ότι "κατάρρευσή" του θα σημάνει πτώση πολλών μονάδων του ΑΕΠ. 

  Υπενθυμίζεται ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εκπονείται με fast track διαδικασίες, προκειμένου να παρουσιαστεί εντός της επόμενης εβδομάδας ( βάσει τουλάχιστον του προγραμματισμού της Κουμουνδούρου), εστιάζοντας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα εργασιακά ( πεδίο όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να σηκώσει πολλή "σκόνη").

  Το περίγραμμα και τη στόχευση του νέου σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ (και την αιχμή της αντιπολιτευτικής ρητορικής για την Οικονομία), έδωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του, Αλέξης Χαρίτσης: "Μετά από διασκέψεις με όλους τους φορείς της οικονομίας, και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από τους εργαζόμενους, θα παρουσιάσουμε μία πρόταση  που ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα,  τα οποία λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης είναι πιο δυσμενή από ότι ήταν πριν ενάμιση μήνα".

  Οι προτάσεις στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

  Χθες, ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη στο ΕΕΑ, όπου πρότεινε, μεταξύ άλλων:

  Άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. χωρίς την υποχρέωση επιστροφής, για την κάλυψη μισθών, εισφορών και ενοικίων, Στήριξη της εργασίας μέσω των επιχειρήσεων προς αποφυγή απολύσεων , άσκηση πίεσης στις τράπεζες για αξιοποίηση των δυνατοτήτων παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ,  την αξιοποίηση του εργαλείου της αναπτυξιακής τράπεζας για παροχή μικροπιστώσεων, ρυθμίσεις αντίστοιχες των 120 δόσεων στο φορολογικό πεδίο, μείωση ή εξάλειψη έστω στη βάση κριτηρίων της προκαταβολής φόρου καθώς και έκτακτη μείωση του ΦΠΑ.

  Μιλώντας χθες παράλληλα σε καταστηματάρχες της Ερμού, σε ό,τι αφορά το "ισοζύγιο" επιχειρήσεις- εργασία, προϊδέασε για το μότο του ΣΥΡΙΖΑ (και) εφεξής για για εργασιακά:  Όχι σε επιδότηση της αναστολής των συμβάσεων, άλλα των μισθών. Επ αυτού, διευκρίνισε: Επιδότηση εργασίας με απαγόρευση απολύσεων "'ώστε να ελαφρυνθούν και οι επιχειρηματίες, γιατί δεν πρέπει να φτάσουμε ξανά σε ανεργία του 2013, για να μη μιλάμε πλέον για μια χαμένη γενιά".

   

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ