Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 17:44

  Σκυλακάκης: Και ο τζίρος Απριλίου-Μαΐου στον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής

  Σκυλακάκης: Και ο τζίρος Απριλίου-Μαΐου στον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα στοιχεία του τζίρου των μηνών Απριλίου και Μαΐου, εκτός του Μαρτίου, θα συμπεριλάβει ο αλγόριθμος βάσει του οποίου θα υπολογιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη. Όπως είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, "είναι λάθος να κάνεις πολιτική χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα". Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε ότι οι αποφάσεις για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά θα ληφθούν στις 30 Ιουλίου, ενώ σε αυτά θα ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα που έφερε σε κλάδους ο κορονοϊός.

  "Χρειάζεται ψυχραιμία", τόνισε ο κ. Σκυκαλάκης. "Προτιμάμε την σταδιακή πορεία πριν λάβουμε αποφάσεις", τόνισε αναφερόμενος σε κινήσεις που αφορούν την οικονομία. Ειδικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή σημείωσε πως χρειάζεται σωστή πληροφόρηση βάσει στοιχείων της πραγματικής οικονομίας και για τον λόγο αυτό στον αλγόριθμο θα συνυπολογιστεί και ο τζίρος επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Για τις αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά θα προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

  Λόγω ΛΕΠΕΤΕ στο 3,50% το πλεόνασμα

  Ο υφυπουργός δημοσιονομικής πολιτικής επίσης αποκάλυψε ότι το πλεόνασμα του 2019 έκλεισε ακριβώς στο 3,50% εξαιτίας της στατιστικής διόρθωσης που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ λόγω ΛΕΠΕΤΕ. "Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε σχεδιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,50% αλλά 3,70%", είπε ο κ. Σκυλακάκης. "Όμως η ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat έκαναν μια στατιστική διόρθωση 500 εκατ. ευρώ λόγω μιας διάταξης που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμονή των εκλογών του περασμένου Ιουλίου. Συγκεκριμένα θεώρησε το ΛΕΠΕΤΕ σαν ασφαλιστικό και εξαιτίας αυτής της διάταξης έκανε τη διόρθωση των 500 εκατ. ευρώ και ‘έκατσε’ το πρωτογενές πλεόνασμα ακριβώς 3,50%. Το νούμερο αυτό είναι κλειδί για την επόμενη φάση καθώς διαφυλάττει την αξιοπιστία της χώρας".

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ