Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 16:50

  Βουλή: Αντιπαράθεση Β. Κοντοζαμάνη και Π. Σκουρλέτη για τις συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

  Βουλή: Αντιπαράθεση Β. Κοντοζαμάνη και Π. Σκουρλέτη για τις συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διαβεβαιώσεις ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη που υποστήριξε ότι απειλείται σοβαρά η υγεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, δουλεύουν κάτω από άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

  "Τα μεταλλεία εξόρυξης απαιτούν ειδικές συνθήκες εργασίας. Παρακολουθούμε την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και τη σωστή εφαρμογή των μέτρων μέσω των επιθεωρητών. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα κινδύνου υγείας των εργαζόμενων. Πήραμε ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα παρέμβουμε άμεσα", τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

  Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για σκανδαλώδη και μεροληπτική αντιμετώπιση της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός που συνεχίζει κανονικά τις εξορύξεις.

  "Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας κάθε πολίτη. Με γνώμονα αυτό λαμβάνει τις αποφάσεις της και αν χρειαστεί θα κάνουμε παρεμβάσεις για να διασφαλίσουμε πλήρως το περιβάλλον εργασίας", τόνισε ο Κοντοζαμάνης. Πρόσθεσε ακόμα ότι, παρότι το θέμα αφορά συναρμοδιότητα πολλών άλλων υπουργείων, το υπουργείο Υγείας μεριμνά και σε καμία περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. "Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν κοινό άξονα την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού", ανέφερε.

  "Στον Καναδά η ίδια εταιρία σταμάτησε τις εργασίες στα μεταλλεία της. Για τους Καναδούς είναι επικίνδυνη η εργασία ενώ εδώ δεν είναι; Σε συνθήκες πανδημίας η εξόρυξη είναι επικίνδυνη και εσείς αναλαμβάνετε τεράστια ευθύνη", επέμεινε ο κ. Σκουρλέτης.

  "Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία κανενός πολίτη. Λάβαμε και θα λάβουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για την προστασία όλων των πολιτών. Για το τι έκανε η εταιρία στο εξωτερικό προφανώς, θα υπήρξε κάποιος κίνδυνος. Για τη μικρή Ελλάδα βλέπουμε θερμά λόγια γιατί από την αρχή είχαμε στρατηγική και σχέδιο", ανταπάντησε ο υφυπουργός Υγείας.

  Διαβεβαιώσεις του Β. Κοντοζαμάνη για πλήρη επάρκεια μοριακών ελέγχων

  Απαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης στον κ. Σκουρλέτη σχετικά με τους μοριακούς ελέγχους, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν ελλείψεις και πρόσθεσε ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια για όποιον έχει ανάγκη να κάνει το τεστ.

  Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς έκανε λόγο για υγειονομική βόμβα που υπάρχει στο Πόρτο Χέλι μετά την επιβεβαίωση των 150 κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

  Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση αστοχίες και ζήτησε άμεσα να τοποθετηθούν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου οι έξι γιατροί που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ