Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 12:32

  X. Θεοχάρης: Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό

  X. Θεοχάρης: Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Αυτές τις μέρες είμαι με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού συνέχεια σε συσκέψεις με ομολόγους μου για να δούμε πως συντονισμένα, μέσω επιτροπών που μπορούν να γίνουν, θα πιέσουμε την ΕΕ να πάρει συντονισμένα μέτρα." δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρη Θεοχάρης στα Παραπολιτικά 90,1 και πρόσθεσε "Εμείς θα προτείνουμε σε όλα τα επίπεδα,  και στις μεταφορές  ότι πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα. Δεν πρέπει κάθε χώρα να αφεθεί με εντελώς δικές της διαδικασίες"..

  Ερωτηθείς ποιο σχέδιο υπάρχει για την ανάκαμψη του τουρισμού ο κ. Θεοχάρη δήλωσε "Είναι δεδομένο ότι ακόμα ζούμε μια περίοδο όπου υπάρχει ομίχλη, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε με σαφείς κατευθύνσεις και ξέροντας ημερομηνίες γιατί εξαρτάται από το πότε εμείς θα σηκώσουμε τους περιορισμούς, πότε θα άρουν  άλλες χώρες τους περιορισμούς  και αν αυτό θα γίνει συντονισμένα ή θα γίνει σε κάθε χώρα με το δικό της ρυθμό όπως φαίνεται ότι θα πάμε, και το κυριότερο τι είδους πρωτόκολλα θα συμφωνηθούν αρχικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ευρύτερα και αν θα υπάρχει αυτού του είδους η συμφωνία ή θα αναγκαστεί η χώρα μας να βάλει τα δικά της πρωτόκολλα και τις δικές της σκέψεις. Γιατί πρέπει εκτός από το να υποδεχτούμε τουρίστες να προστατεύσουμε και τους προορισμούς και τους κατοίκους και τα ξενοδοχεία από το να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις" 

  Ερωτηθείς πως θα στηριχτεί από το κράτος ο τουρισμός ο κ. Θεοχάρης απάντησε:  "Είναι απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει και τη συνδεσιμότητα της χώρας και τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να μεταφέρουν τους επιβάτες για να μπορέσει να προχωρήσει από εκεί και πέρα και η χρονιά με κάποιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε μέρος της ζημιάς που έχει γίνει . Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο τρόπο, η εντολή που έχουμε πάρει είναι να υπάρξει αυτή η στήριξη και οι ομάδες που δουλεύουν αυτή τη στιγμή δουλεύουν στη μεθοδολογία, στους τρόπους που μπορούν να υπάρξουν που έτσι κι αλλιώς δεν είναι η ώρα ούτε της ανακοίνωσης ούτε των αποφάσεων. Εμείς εξετάζουμε τα δεδομένα και με βάση αυτά θα ανακοινώσουμε όταν πια η χώρα θα μπορεί να βγει στην επόμενη μέρα. "

  Παράλληλα πρόσθεσε  "Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με τα σενάρια , δουλεύουμε με τις επιλογές, κοστολογούμε τις διάφορες επιλογές και τα μέτρα, και είμαστε έτοιμοι όταν μας δοθεί το πράσινο φως να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων θεμάτων. Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά μπαίνοντας στην κρίση, να είστε σίγουροι ότι θα αντιδράσουμε με την ίδια ταχύτητα και τα ίδια αντανακλαστικά".

  Αναφορικά με τις δηλώσεις Τόμσεν  δήλωσε "Το μέλλον είναι ανοιχτό, η μάχη είναι για να ανακτήσουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Έχουμε πλεονεκτήματα σε αυτή τη μάχη, μπαίνοντας σε μια κρίση με καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης αυτό μας δίνει και επιχειρήματα αλλά μας δίνει και τη δυνατότητα να μην έχουμε να μαζέψουμε υγειονομικά προβλήματα, μπορούμε στη δεύτερη φάση ουσιαστικά να ασχοληθούμε με τις οικονομικές συνέπειες. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας και για αυτό θα τη στηρίξει".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021