Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Μαρ-2020 09:48

  Ο στόχος Τσίπρα περί αντιπολιτευτικής ατζέντας "διορθωτικών κινήσεων"

  Ο στόχος Τσίπρα περί αντιπολιτευτικής ατζέντας "διορθωτικών κινήσεων"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Ποιο είναι το στίγμα της αντιπολίτευσης που επιχειρεί να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ όσο διαρκεί αυτή η φοβερή δοκιμασία που περνά η χώρα με την πανδημία; 

  Το ακριβώς αντίθετο από την προηγούμενη περίοδο όπου βρισκόταν το κόμμα του στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

  Όχι σε καταγγελτικό λόγο

  Όπερ σημαίνει , ότι ο κ. Τσίπρας έχει βάλει πλώρη από την αρχή που ξέσπασε η κρίση ελέω κορονοϊού, να εμφανίσει το κόμμα του όχι σαν καταγγελτική δύναμη , κόμμα διαμαρτυρίας, χοροπηδώντας πάνω σε στις φωτιές που άναψε η πανδημία αλλά σαν ...υπεύθυνη αντιπολιτευτική δύναμη που "παρατηρεί" αστοχίες και αβλεψίες και αντιπαραθέτει προτάσεις, κατά τη γνώμη του "επιδιορθωτικές". 

  Αυτό τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου δεν εκδίδει "πύρινες" ανακοινώσεις για κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Υπάρχουν ουκ ολίγες κινήσεις της κυβέρνησης, τις οποίες είτε στηρίζει σιωπηρά ( χωρίς δηλαδή να τις αντιμάχεται) είτε "πλειοδοτεί" πιέζοντας για ακόμη περισσότερα μέτρα, με αιχμή την Οικονομία.

  Ξανθός Vs Πολάκη

  Έχει σηκώσει "μπαϊράκι" μόνον για τη Δημόσια Υγεία και μερικώς για Οικονομία- Εργασιακά, αλλά και σε αμφότερα τα πεδία αυτά, η κάνουλα της έντασης στη ρητορική του, είναι "μέτριας" πίεσης. 

  Σε ό,τι αφορά την Δημόσια Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται επισήμως στον "αστερισμό" Ξανθού. Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βασίλη Κικίλια, έχει εκφραστεί επανειλημμένως θετικά για τον ίδιο, ενώ έχει δηλώσει απερίφραστα τη στήριξή του στον Σωτήρη Τσιόδρα και την επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας. 

  Και εμείς τον Τσιόδρα θα επιλέγαμε , έχει δηλώσει δημόσια ο κ. Ξανθός, ο οποίος είναι η ήρεμη και εν πολλοίς συναινετική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στα της δημόσιας Υγείας στην εποχή του κορονοϊού. 

  "Καπελώνεται" βέβαια ( και υπό την ανοχή - αν όχι ενθάρρυνση της Κουμουνδούρου) από τον Παύλο Πολάκη, με τον γνωστό ..αψύ του λόγο ( πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του οποίου πάντως το "σκιώδες χαρτοφυλάκιο" δεν έχει καμία σχέση με τα της Υγείας: Αρμόδιος για τα θέματα του Εσωτερικών είναι).

  Επισήμως πάντως, την "γραμμή" την εκφράζει ο χαμηλών τόνων κ. Ξανθός κι ας βγαίνει μπροστά -αναρμοδίως- ο Παύλος Πολάκης να "ταϊζει" το φιλοθεάμον κοινό των φανατικών φίλων του κόμματος. 

  Ελεύθεροι επαγγελματίες και Α΄κατοικία

  Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου βέβαια, μπαίνει αυτή την ώρα κάθε επαγγελματική ομάδα που βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη εναντίον της Κυβέρνησης. 

  Οι επιστήμονες- ελεύθεροι επαγγελματίες  ( δικηγόροι, μηχανικοί κλπ) οι όποιοι βγήκαν στα κεραμίδια εναντίον της κυβερνητικής απόφασης για στήριξή τους μέσω κουπονιών τηλεκατάρτισης, βρήκαν ως λογικό, ευήκοα ώτα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου. 

  Ο κ. Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία να τηλε- διαβουλευτεί με το προεδρείο των Δικηγορικών Ενώσεων της χώρας, ζητώντας την άμεση ένταξή τους και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών στην ενίσχυση των 800 ευρώ. 

  Πραλλήλως χθες, ο ίδιος, με ανάρτησή του στο facebook, υπερθεμάτισε για την ανάγκη επέκτασης της προστασίας της α' κατοικίας ( γεγονός που επίσης μελετά η κυβέρνηση).

  Η πληροφορία ότι σήμερα θα ανακοινωθεί - κατόπιν παραίνεσης Μητσοτάκη- και η δική τους ένταξη στη στήριξη των 800 ευρώ, ακυρώνοντας τα περί voucher τηλεκατάρτισης, έχει ικανοποιήσει ιδιαιτέρως την Κουμουνδούρου, η οποία στοχεύει στο να φτιάχνει "ατζέντα" αντιμετώπισης της πανδημίας και να μην εμφανίζεται απλώς σαν  μαξιμαλιστική αντιπολιτευτική δύναμη. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ