Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2020 09:24

  Γιατί ο Τσίπρας "δυσφορεί" με τα περί "ατομικής ευθύνης" των Πολιτών

  Γιατί ο Τσίπρας "δυσφορεί" με τα περί "ατομικής ευθύνης" των Πολιτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πυροβολεί την Κυβέρνηση μεν μεσούσης της κρίσης αλλά προπαρασκευάζεται για την επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει μετά την υπέρβαση της πανδημίας. 

  Κοινώς, για όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού για το τι πήρε, τι έδωσε, τι κατάφερε και τι όχι η κυβέρνηση, τι περίσσεψε δηλαδή στο τέλος της διαδρομής που ακόμη είναι δύσβατη, με το "καράβι" της χώρας να πλέει σε αχαρτογράφητα νερά.

  Φροντίζουν στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, να μην τους βρει "απαράσκευους" αυτή η περιβόητη "επόμενη ημέρα" για αυτό και η στήριξη στα μέτρα της Κυβέρνησης φροντίζουν να είναι εμφανής επικοινωνιακά μεν αλλά όχι χωρίς "αντιπροτάσεις", "αποστάσεις" και "αντιρρήσεις".

  Οι οποίες μάλιστα , καθώς περνούν οι ημέρες,  πληθαίνουν. 

  Οικονομία

  Εν αρχή ην τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης Οικονομίας και Κοινωνίας. "Καλά μεν, ανεπαρκή δε" τα χαρακτήρισε η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένοντας στην ανάγκη ακόμη περισσότερης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, με διακριτή την πρότασή της για στήριξη των επιχειρήσεων. 

  Στο πεδίο αυτό μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φείδεται ...κόπου και λόγου, στην προσπάθειά του να "δικαιωθεί" για τον τρόπο που χειρίστηκε ως κυβέρνηση την οικονομία της χώρας , διαφημίζοντας διαρκώς, το περιβόητο "μαξιλάρι" των 37 δις που άφησε προίκα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. 

  Από κει και πέρα, ως έχει αναφέρει ήδη το Capital.gr , ο κ. Τσίπρας πλειοδοτεί σε μέτρα για τη στήριξη της Οικονομίας, των επιχειρηματιών και των Εργαζομένων, σε ένδειξη... υπεύθυνης αντιπολίτευσης που συμβάλλει με "εποικοδομητικές προτάσεις". 

  Το αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στο Κυριακάτικο Έθνος, ζητώντας να "πέσουν" στην οικονομία τουλάχιστον 30 δις.

  Απαγόρευση κυκλοφορίας και ατομική ευθύνη

  Η αναγγελία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τον Πρωθυπουργό χθες το απόγευμα, βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ "μουδιασμένο". 

  Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, δεν διαφωνεί με την ανάγκη επιβολής της, όπερ διαφάνηκε και από την ενημέρωση που παρέσχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό. 

  "Κατά τη συνομιλία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ" ανέφερε σχετικώς η Κουμουνδούρου, εστιάζοντας την κριτική της στην ανάγκη θωράκισης της Δημόσιας Υγείας. 

  Ο κ. Τσίπρας πάντως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δυσφορεί ιδιαιτέρως με την έννοια της "ατομικής ευθύνης" που προωθεί η Κυβέρνηση. 

  Κομματικές πηγές μάλιστα, αργά χθες το βράδυ, σημείωναν επ αυτού:

  "Δεν μπορεί η συντεταγμένη Πολιτεία και οι εκπρόσωποί της να ισχυρίζονται ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας εναπόκειται μόνο στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Πέρα από την απαραίτητη ατομική ευθύνη των πολιτών, πάνω από όλα βρίσκεται η ευθύνη της κυβέρνησης, που οφείλει χωρίς καμία περαιτέρω ολιγωρία και καθυστέρηση να στηρίξει αποφασιστικά τη Δημόσια Υγεία". 

  Τι εμπεριέχει η "δυσφορία" τούτη; 

  Καταρχάς την καχυποψία της ηγεσίας της Κουμουνδούρου ότι ενώ το Δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει ενισχυθεί επαρκώς προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πρωτοφανή απειλή της πανδημίας, η κυβέρνηση προετοιμάζει το "άλλοθί" της για όσα  -ο μη γένοιτο- ενδεχομένως , κυλήσουν στραβά: Οι Πολίτες δεν λειτούργησαν υπεύθυνα. 

  Ενυπάρχει εξάλλου και ο εκ των πραγμάτων αναγκαστικός αντιπολιτευτικός "σπόρος" να εκφράσει η "προοδευτική συμμαχία" και τους Πολίτες που παρότι εκλαμβάνουν το μέτρο σαν "αναγκαίο κακό", στην προκείμενη κατάσταση, δυσκολεύονται να  το "μεταβολίσουν". 

  Κοντολογίς, οι ασκήσεις ισορροπίας στον ΣΥΡΙΖΑ για την δοσολογία της αντιπολιτευτικής τους κριτικής, εξακολουθούν να γίνονται, σε τεντωμένο σκοινί. 

  *Διαβάστε ακόμα

  -Τσίπρας: Η ατομική ευθύνη δεν αναιρεί την καθοριστική ευθύνη της πολιτείας για ενίσχυση του ΕΣΥ

  -Χαρίτσης: Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη σημασία έχει η ευθύνη της κυβέρνησης


   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ