Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 11:57

  Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη "να μάθετε να μοιράζεστε στην Αν. Μεσόγειο"

  Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη "να μάθετε να μοιράζεστε στην Αν. Μεσόγειο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Haber, είπε ότι "εμείς λέμε στoυς Έλληνες, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη, στο Λονδίνο προσωπικά, "εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς, αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ"".

  Αρχικώς, στην τοποθέτησή του για την Ελλάδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι: "έχουν γίνει κάποια βήματα για τη διόρθωση των σχέσεών μας με την Ελλάδα. Μετά την κρίση των Καρντάκ [Ίμια] στο παρελθόν, ξεκίνησε ένας μηχανισμός για να συζητηθούν ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων, στο Αιγαίο. Συνεχίσαμε αυτό όταν ήρθαμε στην εξουσία. Αυτά πάνε καλά μέχρι την κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που δεν μπορούσαν να λυθούν ακόμη. Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα γίνονται υπερεθνικιστές. Συμφωνήσαμε να αρχίσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τον νέο πρωθυπουργό". 

   

  Για τις επαφές που είχε ο Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ακόμη ότι "ο πρόεδρός μας ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι Υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της "Τουρκικής μειονότητας” της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

  "Η Ελλάδα μαζί με την Ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου". Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ