Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Φεβ-2020 23:51

  Ο Τσίπρας κάνει "ρετούς" στο ευρωπαϊκό του προφίλ (και) μέσω Πρεσπών

  Ο Τσίπρας κάνει "ρετούς" στο ευρωπαϊκό του προφίλ (και) μέσω Πρεσπών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Εγκαταλείπει για λίγο τις περιοδείες του από χωρίου εις χωρίον της ελληνικής επικράτειας ο Αλέξης Τσίπρας, τις οποίες πραγματοποιεί για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ (έχει πάρει επάνω του άλλωστε την καμπάνια της εγγραφής νέων μελών) και βάζει πλώρη για τις ευρωπαϊκές επαφές του.

  Αποφασίζει στο πλαίσιο αυτό να κάνει ένα "ρετούς" στο ευρωπαϊκό του προφίλ (όπου παραμένει το "golden boy") των ευρωσοσιαλιστών, το οποίο εσχάτως όμως έχει …αδρανοποιηθεί

  Παρίσι

  Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις 18/2 ως κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που διοργανώνει η γαλλική γερουσία με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ.

  Εκεί μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί εκτενώς στη σημασία της σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ξεκλείδωμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων στο σύνολο τους, το 2018.

  Θα αδράξει δε την ευκαιρία να  αναφέρει ότι είχε προηγηθεί μια περίοδος (2014-2017) όπου η σταθερότητα των Δυτ. Βαλκανίων επιδεινωνόταν ραγδαία λόγω του παγώματος της διαδικασίας διεύρυνσης από την ΕΕ.

  Εξού και θα υπογραμμίσει μετ επιτάσεως ότι  η ΕΕ οφείλει να αναλαβει τις ευθύνες της στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας προοπτική στην Βόρεια Μακεδονία , καλώντας ειδικά την Γαλλία να συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα συναινώντας στο ξεπάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας, αλλάζοντας την αρνητική της στάση.

  Βρυξέλλες

  Επόμενος ευρωπαϊκός σταθμός για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει ξανά στην προπαρασκευαστική  συνεδρίαση των ευρωσοσιαλιστών ( PES)  που διεξάγεται στις 20/2 στις Βρυξέλλες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  Πριν από την αναχώρησή του για τη γαλλική πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη, στις 10.30, στον Alpha, στον απόηχο των αποφάσεων που έλαβε η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κυβερνητικό απολογισμό του κόμματος και τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο. 

  Νωρίτερα σήμερ,α παραχώρησε "διαδικτυακή" συνέντευξη  στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος στο πλαίσιο πρωτοβουλίας "i ask and watch".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ