Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Φεβ-2020 14:35

  Ο Τσίπρας σήκωσε το γάντι στους "ανησυχούντες"- "Καρφιά" και σε Σκουρλέτη

  Ο Τσίπρας σήκωσε το γάντι στους "ανησυχούντες"- "Καρφιά" και σε Σκουρλέτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Δημοψήφισμα για τη νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ ( η οποία πιθανότατα θα είναι ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία) δεν πρόκειται να γίνει αρκεί να μη συνεχίσετε την άχαρη συζήτηση για το εάν πρέπει ή όχι να αλλάξει η ονομασία, είναι το πρώτο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς την εσωκομματική του αντιπολίτευση, ως αναμενόταν. 

  Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο πρόεδρός του, σήκωσε το γάντι στους εξ αριστερών "ανησυχούντες", υπενθυμίζοντάς τους καταρχάς, πως η διεύρυνση του κόμματος και το μπόλιασμά του με "κεντρώες", προοδευτικές δυνάμεις περιγράφηκε καθαρά στην ιδρυτική διακήρυξη η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα. 

  Κοινώς το μήνυμα που εστάλη είναι: Γκρίνια στοπ, να θυμάστε τι ψηφίζετε. 

  Ο κ. Τσίπρας πάντως, δεν περιορίστηκε σε τούτα. Χαρακτηρίζοντας "άχαρη" και "μονοσήμαντη" την εσωκομματική συζήτηση περί ...λέξεων και διαγραμμάτων, διαμήνυσε στα μέλη του ανώτατου κομματικού Οργάνου, ότι διυλίζοντας τον "κομματικό" κώνωπα βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου από τις ανάγκες των πολιτών στους οποίους απευθύνονται. 

  Είπε κι άλλα σε αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς από όσους μας προσεγγίζουν για να γίνουν μέλη στον νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολούνται με τις κομματικές καρέκλες και τους συσχετισμούς εσωκομματικών δυνάμεων. Με αυτά ασχολούνται μόνον οι κατοικούντες χρόνια στην κομματική Ιερουσαλήμ. 

  Αυτούς, στους οποίους, επέστρεψε την καχυποψία για ιδιοτελείς σκοπούς και στόχους που επιδεικνύουν οι ίδιοι απέναντι στις νέες "πασοκικές" αφίξεις. 

  Επιπλέον, κάλεσε τους εξ αριστερών "ανησυχούντες" να σταματήσουν να βαφτίζουν την "φοβικότητα" σαν "αριστερή τοποθέτηση" ενώ "φωτογραφικό" αν και δεν τον κατονόμασε ήταν και το καρφί του στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη :   

  "Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη να τους θεωρήσουμε υποτιμητικά ως... followers".

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, το περασμένο καλοκαίρι, είχε δηλώσει: "Δεν πιστεύουμε σε ένα ακόμα μαζικό μεν, -βεβαίως πρέπει να είναι- αλλά ένα κόμμα οπαδών. Δεν θέλουμε followers. Θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα και αυτό νομίζω ότι αποτελεί έναν κοινό τόπο”. 

  Σταχυολογώντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είπε για:

  Εσωκομματικά

  Αναγκαίος ο μετασχηματισμός του  ΣΥΡΙΖΑ για να καταφέρει να ανταποκριθεί στην αποστολή του. 

  Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια συζήτηση άχαρη και εσωκομματικά μονοσήμαντη γύρω από οργανωτικά θέματα ή γύρω από λέξεις, που νομίζω μας αδικεί.

  Μα λένε κάποιοι καλοπροαίρετα στις ανοιχτές συνελεύσεις:
  Μήπως όμως σύντροφε ανοίγοντας τις πόρτες στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ αναρριχηθούν σε θέσεις ευθύνης και πρόσωπα με ιδιοτελείς σκοπούς και στόχους; Κρίσιμο το ερώτημα και ειλικρινές 
  Που όμως δεν αφορά μόνο αυτούς που έρχονται στο κόμμα σήμερα.
  Αλλά και αυτούς που είμαστε στο κόμμα πολλά χρόνια. Και το ερώτημα αυτό δε μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο με κανόνες.
  κανόνες που θα τους τηρούμε όλοι. και οι καινούργιοι και οι παλιοι.

  Η διακήρυξη έχει δώσει απαντήσεις, νομίζω σε όλα σχεδόν τα πολιτικά ζητήματα.
  Και ψηφίστηκε ομόφωνα από τη ΚΕ.
  Και με δεδομένη τη πολιτική μας συμφωνία στα μείζονα, πιστεύω ότι μας αδικεί η γενίκευση μιας άχαρης εσωτερικής συζήτησης για θέματα οργανωτικού χαρακτήρα ή συμβολικού χαρακτήρα.

  ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία

  Υπάρχει κανείς σήμερα που να ισχυρίζεται ότι το μπραντ ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ισχυρό και ότι πρέπει να αλλάξει;
  Κανείς. 
  Αυτό όμως που οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι σε μια πορεία συνέχειας αλλά και τομής, η τομή αυτή πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στον τίτλο του κόμματος.

  Η διακήρυξη με δυο λόγια καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στις γραμμές μας.
  Όχι μόνο τους ριζοσπάστες της αριστεράς, αλλά ακόμη και τους προοδευτικούς και "δημοκρατικούς πολίτες του κέντρου."
  Το ψηφίσαμε ομόφωνα αυτό. Και το πιστεύουμε όλοι .

  Εγώ μάλιστα πιστεύω ότι η ένταξη στο κόμμα αυτών των ανθρώπων όχι μόνο δε θα στρέψει το κόμμα προς τα δεξιά, όπως κάποιοι φοβούνται,  ευλόγως ίσως αλλά αντιθέτα προς τα αριστερά θα το στρέψει.
  Σήμερα πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από τη ΚΕ.  Ότι θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασισθεί σε συνεννόηση και με τους συντρόφους μας που στη πορεία προς το συνέδριο θα ενσωματωθούν οργανικά και ισότιμα στο κόμμα μας. 
  Και στην επόμενη ΚΕΑ, θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να αποφασίσουμε τη πρόταση για τη προσθήκη στην ονομασία που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο.

  Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και τη γνώμη των μελών μας, για το ζήτημα αυτό.
  Αλλά αυτό θα είχε νόημα μόνο ανά αποτελούσε ζήτημα μείζωνος πολιτικής διαφωνίας.
  Στο βαθμό που αυτή δε θα προκύψει δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.

  Καρφιά (και) σε Σκουρλέτη 

  Η συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις μας είναι πρωτοφανής για μη προεκλογική περίοδο. 
  Πρέπει το επόμενο διάστημα και προς τη πορεία στο Συνέδριο, να εξαντλήσουμε κάθε διαθεσιμότητα για συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες μας.

   Σήμερα αυτό που απαιτείται είμαι τα μέλη μας να έχουν αντικείμενο δράσης και δικαίωμα συμμετοχής στις κορυφαίες αποφάσεις.
  Να μη φοβόμαστε τον κόσμο και να μη βαφτίζουμε "αριστερή τοποθέτηση" την φοβικότητα στον κόσμο

  Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη να τους θεωρήσουμε υποτιμητικά ως... followers.

  εγώ δεν μπορώ να διακρίνω  τα παλιά μας μέλη, που στο κάτω κάτω έχουν να πατήσουν στις διαδικασίες πολλαπλάσιο χρόνο από ότι τα διαδικτυακά μας μέλη επικοινωνούν, ενημερώνονται και καταθέτουν τη διαθεσιμότητά τους.

  ¨Όλος αυτός ο κόσμος που μας προσεγγίζει, πιστέψτε με, δε μας προσεγγίζει γιατί τον ενδιαφέρει να συμβάλει στη διαμόρφωση συσχετισμών στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας.
  Αυτό αφορά μονάχα τους Κατοικούντες χρόνια την Ιερουσαλήμ. κανέναν αλλο.
  Αυτοί που έρχονται έρχονται γιατί θέλουν να συμμετέχουν.

  κείμενο απολογισμού ΣΥΡΙΖΑ

  Δεν είδατε και δεν πρόκειται να δείτε ποτέ συλλογικές αποτιμήσεις της διακυβέρνησης Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά. 
  Ούτε βέβαια για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη θα δείτε, όταν από ότι φαινεται πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμασταν αρχικά, θα έρθει η ώρα και της δικής τους αποτίμησης . 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα απολογηθεί, αλλά θα μάθει από τα λάθη και τις παραλείψεις της πρώτης φοράς αριστερά.Και θα το κάνει αυτό, ακριβώς επειδή πρώτιστο καθήκον της περιόδου, είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη δεύτερη φορά.
  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη και κατάφερε να την οδηγήσει στην έξοδο από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Και αυτό είναι ιστορικό δεδομένο. Δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

  Και ακριβώς επειδή είναι αδιαμφισβήτητο, οι αντίπαλοι μας διαρκώς επιχειρούν να διαγράψουν την διακυβέρνηση 2015-2019 και εστιάζουν την κριτική τους αποκλειστικά στο πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης. 

  Αν νομίζουμε ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας και μάλιστα από μια δύναμη που επιδιώκει ριζοσπαστικές τομές προς όφελος των πολλών και άρα εις βάρος ισχυρών συμφερόντων, είναι εκδρομή στο δάσος, να ξέρετε ότι δε θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε ούτε τη δεύτερη φορά.
  Και τότε, επαναλαμβάνω, δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία.

  Κυβέρνηση- εκλογές


  Είναι πραγματικά μοναδική η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση διέψευσε μετεκλογικά τον προεκλογικό της  εαυτό. Αλλά και μοναδική η ταχύτητα που αποδεικνύεται ότι η πολιτική της επαναλαμβάνει όλα εκείνα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.  

  Τυφλή η πρόσδεση του κ. Μητσοτάκη προσωπικά και της ΝΔ συνολικά στον ύστερο, φθαρμένο, διαβλητό, υπό αμφισβήτηση σε όλο τον κόσμο, νεοφιλελευθερισμό.

  Παντελής ανικανότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
  Από το προσφυγικό μέχρι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κι από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι τη διαχείριση των πιο απλών προβλημάτων. Και η ανικανότητα αυτή παράγει ανασφαλεια και  κινδύνους για την χώρα. 

  Διαβάστε ακόμα:

  - Τσακαλώτος σε Τσίπρα: Φοβικός δεν είμαι

  - Γκρίνια από Λάμπρου σε ΚΕ για κεντροδεξιά συνιστώσα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ