Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Φεβ-2020 21:06

  Κ. Μητσοτάκης: Δε θα ανεχτούμε ΜΚΟ, που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο, τον οποίο επικαλούνται

  Κ. Μητσοτάκης: Δε θα ανεχτούμε ΜΚΟ, που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο, τον οποίο επικαλούνται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Λίγες ώρες μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας για τη σύσταση Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε όσες δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο που επικαλούνται.

  "Θα μπει τάξη στις δραστηριότητες τους, ώστε να ξεχωρίσουν αυτές που πράγματι επιτελούν το σκοπό τους, από εκείνες που φαίνεται να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα… Στο εξής, οι συγκεκριμένοι οργανισμοί θα έχουν "ονοματεπώνυμο”. Όλοι θα συμπεριληφθούν σε ένα ενιαίο μητρώο με γνωστούς τους στόχους, τα μέλη, την προέλευση και τους κανονισμούς λειτουργίας τους. Και θα ελέγχονται από το κράτος. Οι πιο πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι αρωγοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως ξέρουμε, ότι υπάρχουν και κάποιες που δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τον οποίο επικαλούνται. Δε θα το ανεχτούμε άλλο", τόνισε, μιλώντας πριν λίγη ώρα στην εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.

  Εστιάζοντας στην προσφυγική-μεταναστευτική ατζέντα, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός ότι σε αυτούς τους επτά μήνες η πολιτική της κυβέρνησης έχει αλλάξει.

  "Ήδη διαθέτουμε ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο, το προσωπικό και τα μέσα έχουν ενισχυθεί και η διπλωματική μας δραστηριότητα ενεργοποιήθηκε όχι μόνο προς την Ευρώπη αλλά και προς την Τουρκία. Τον Αύγουστο έχουν τριπλασιαστεί τα αιτήματα προς την τουρκική ακτοφυλακή να ελέγξει ροές στην περιοχή ευθύνης και έχει αναγκαστεί να ανταποκριθεί θετικά σε πολύ περισσότερα από αυτά τα αιτήματα. Και, παρά τις διαφορές μας σε άλλα ζητήματα, προσδοκώ στη συνεργασία των γειτόνων μας στην αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος και στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας κάθε πλευρά οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Προφανώς το πρόβλημα αυτό είναι στην αρχή της αντιμετώπισης του. Όμως, η αποτελεσματική στροφή έγινε και βαδίζουμε σε ένα καινούργιο δρόμο που παρά τα πρόσθετα εμπόδια φέρνει ήδη αποτελέσματα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

  "Το κράτος δικαίου και ο ανθρωπισμός συμβαδίζουν με την εθνική μας ασφάλεια. Με αυτό δε θα παίξει κανείς. Τα θαλάσσια σύνορά μας φυλάσσονται, τα νησιά θα αποσυμφορηθούν σε πρώτη φάση από εκείνους στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί καθεστώς προστασίας και οι παράνομοι, όσοι εισέρχονται στη χώρα γνωρίζοντας ότι δεν θα τύχουν καθεστώτος προστασίας από την ελληνική νομοθεσία θα γυρίζουν γρήγορα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης, σε αντίθεση με δράσεις πρόσκαιρης ανακούφισης που μεταθέτουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα οδηγούν σε νέες μεταναστευτικές ροές. Και συνεργαζόμαστε ενεργά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατεύθυνση υποστήριξης των επιστροφών σε τρίτες χώρες. Είναι επιβεβλημένη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και στην αναλογική κατανομή των βαρών", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ