Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Δεκ-2019 15:05

  Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαι κοντά στην απόφασή μου για ΠτΔ

  Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαι κοντά στην απόφασή μου για ΠτΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Όλο και πιο κοντά στην απόφασή του για το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς αυτή, ωστόσο, να έχει "κλειδώσει".

  "Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στην καθιερωμένη συνάντηση για την Πρωτοχρονιά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα ότι οι πιθανότητες να είναι γυναίκα ή άνδρας ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι 50-50.

  Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε και πάλι ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. "Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας. Η προσφυγή στη Χάγη, αν γίνει, θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ".

  "Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

  Εστιάζοντας στη Λιβύη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι, το οποίο καθεστώς προκύψει, να ακυρώσει τη συμφωνία".

  "Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο"

  Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον νέο εκλογικό νόμο ο οποίος θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

  "Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι ευκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158", ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε και πάλι ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020